Suzuki může usilovat o služby Jorge Lorenza

Jak už jsme psali před závodem v Argentině, máme informace, že Jorge Lornezo již neprodlouží smlouvu s továrním týmem Ducati. Co se týče jeho možného budoucího působiště, tak se má jednat o japonskou Suzuki. Přesně tuto variantu teď publikoval i britský Autosport. Co se našich informací týče, tak k dohodě již mělo dojít a vzhledem k tomu, že Alex Rins je blízko prodloužení se Suzuki, bude to Iannone, kdo by měl po skončení sezony odejít.

Podobně jak před léty Valentino Rossi, ani Jorge Lorenzo dnes nemůže u Ducati najít potřebnou jistotu k tomu, aby jezdil na špici závodního pole a bojoval o vítězství. Španěl je u italského týmu druhým rokem a je vidět, že si na Desmosedici nedokáže pořádně zvyknout. Návrat k Yamaze pro něho již není možný, takže logickým východiskem by byl přestup k jiné továrně.

V továrním týmu Suzuki závodí Andrea Iannone a Alex Rins, jenž si v Argentině dojel pro své první umístění na stupních vítězů. Když se ho ptali, jak je to s prodloužením, odpověděl, že se na tom pracuje. Pro Suzuki bude Rins jezdcem, kterého si nechají, Iannone to bude mít zřejmě komplikovanější, protože zatím nesplnil očekávání do něj vložená.

Britové píší, že rozhodující můžou být příští tři závody. Pokud by Lorenzo získal ztracenou jistotu, mohl by u Ducati zůstat, protože ti chtějí prodloužit s oběma současnými jezdci (otázkou je za jakých podmínek). Nicméně jak už jsme uvedli, rozhodnutí s ohledem na sezonu 2019 již mělo padnout.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 5.5 Kč od 11 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
gorkin přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
Gurun přispěl 0.5 Kč
jannyk přispěla 0.5 Kč
Mistr-kat přispěl 0.5 Kč
Pastell přispěl 0.5 Kč
Psík přispěl 0.5 Kč
Matesvfr přispěl 0.5 Kč
Mr.Kaktus přispěl 0.5 Kč
puod přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist