Střípky z Jerezu

Několik zajímavých informací ze života v paddocku při Grand Prix Španělska.

Shane Byrne havaroval na skútru
Britský jezdec týmu Kennyho Robertse sr. Shane Byrne chtěl v neděli večer společně s Chazem Daviesem, Casey Stonerem a Alexem Hofmannem vyrazit na blíže nespecifikovanou akci mimo paddock okruhu Jerez de la Frontera, bohužel nezvládl řízení svého skútru a havaroval. Po letu přes řidítka přistál Shakey tvrdě na asfaltu. Následky byly bolestivé, britský jezdec MotoGP sice unikl zlomeninám, přesto si způsobil zranění, které se zpočátku ukazovalo jako zranění vážnějšího charakteru.
"V Estorilu nakonec pojedu," vzkazuje svým fanouškům Shakey Byrne. "Mám sedřenou kůži na loktech, dlaních a pažích, ale jinak jsem vyvázl nezraněný."
Dochvilnost neuškodí ani Mistru světa!
Valentino Rossi přišel ve čtvrtek na povinné setkání jezdců (Riders' Briefing) o 16 minut později, stejnou chybu udělal i při úvodní tiskové konferenci, kdy její začátek nezvládl o 4 minuty. Dochvilnost zrovna k tomuto jezdci nepatří, všeobecně se o něm říká, že vlastně „chodí všude pozdě“.
"Formule 1 má několik špatných věcí, ale zrovna v tomto směru je FIA vepředu," říká k této záležitosti člověk, kterého znáte především z TV Eurosport, kde je jeho hlas spojen již řadu let s britskou verzi, tedy uznávaný komentátor Toby Moody. "Když někdo přijde pozdě na tiskovou konferenci F1 nebo WRC, či když přijde někdo pozdě na nedělní ranní briefing jezdců F1, dostane okamžitě pokutu 5 000,- USD. Dokonce i když jednou přišel pozdě na tiskovou konferenci Senna, tak byl hned pokutován. Nikdy již poté nepřišel pozdě. Pokud chce Dorna pokračovat v profesionalitě šampionátu, měla by zavést stejné sankce."
Slušný taxikář
Blíže nespecifikovaný, vysoce postavený manažer týmu MotoGP, prožil ve středu před prvním závodem chvilku zděšení. Poté, co se nechal přepravit taxíkem a poté co zaplatil a taxikář odjel, zjistil manažer, že nechal svůj mobilní telefon na zadním sedadle. Ihned využil telekomunikační služby na letišti v Bologni a zavolal na číslo svého mobilu. Stala se věc v naší zemi zřejmě málo vídaná, protože taxikář se s telefonem vrátil na letiště a zde cennost nabitou mnoha telefonními čísly nejrůznějších motocyklových „bossů“ předal jeho majiteli.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist