Stovky lidí se přišly rozloučit se Super-SICem

Fanoušci z celého světa se včera přišli naposled rozloučit s 24-letým ex-mistrem světa dvěstěpadesátek Marcem Simoncellim, který tragicky zahynul v nedělním závodě královské kubatury při Grand Prix Malajsie.

Zástupy lidí směřovaly včera do italského Coriano, tedy města odkud pochází Marco Simoncelli, aby se s ním naposled rozloučili, než bude dnes pohřben.
Nejen motocyklový svět je neustále v šoku, že se při závodě na okruhu v Sepangu zabil jeden z nejtalentovanějších současných jezdců, tovární jezdec HRC Marco Simoncelli. Když se vrátíme do historie, tak posledním pilotem královské kubatury, jenž přišel o život přímo během závodu, byl v roce 1983 Švýcar Michel Frutschi (Sanvenero 500) při Grand Prix Francie na okruhu Le Mans, kde o rok dříve, v roce 1982 tento švýcarský jezdec vyhrál svůj jediný závod půllitrů. Nešřastný Japonec Daijiro Kato pak v roce 2003 podlehl svým těžkým zraněním po pádu v Suzuce až o několik dní pozdějí v nemocnici.

Za rakví zemřelého Super-SICa byly včera postaveny i obě jeho motorky, tedy mistrovská Gilera 250 z roku 2008 a letošní Honda RC212V.
Fanoušci, přátelé, zástupce veřejnosti a známé osobnosti světového sportu přišli včera do Státního divadla v Corianu, v blízkosti Riccione italské provinzie Rimini, vzdát hold italskému jezdci, který zahynul při závodě MotoGP v Malajsii.
Nechyběl ani loňský Simoncelliho týmový kolega Marco Melandri.

Dnešní smuteční obřad se bude konat od 15 hodin v kostele "Santa Maria Assunta" v Corianu a z motocyklových jezdců jsou očekáváni Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo a Sete Gibernau. Poslední rozloučení se zesnulým Marcem Simoncellim bude přenášeno na dvou velkých obrazovkách přímo na místním náměstí a také na obří obrazovce instalované na okruhu v Misanu.
Přímý přenos posledního rozloučení "Ciao Marco!” je možno sledovat od 14.45 hodin na Sky Sport 3 HD a také na live streamingu Sky.it.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist