Stoner testuje v Kataru, Petrucciho nenahradí

Zkušební jezdec italské Ducati Casey Stoner je od pondělí zpátky v akci na dráze Losail, kde má první šanci si vyzkoušet nový prototyp Desmosedici GP16. Původně měl tento test proběhnout po posledním předsezonním testu MotoGP, ale Ducati narazila na předpisy ohledně minimální doby mezi testem a Grand Prix, pokud se jedná o stejný okruh.

Naposledy Australan Casey Stoner testoval v Sepangu Desmosedici GP15, test nového modelu naplánovali právě na katarský okruh, kde se o víkendu jela zahajovací Grand Prix sezony. První den ale testovacímu týmu zkomplikovalo počasí, pršelo a tak všichni věří, že budou mít víc štěstí v úterý. To by rádi provedli srovnávací testy mezi GP15 a GP16.

Samozřejmě všechny teď především zajímá, zda Casey Stoner nahradí zraněného Danila Petrucciho, který musel odstoupit z příprav na Velkou cenu Kataru kvůli nedoléčenému zranění z testu v Austrálii. Je docela možné, že kvůli tomu Petrucci nastoupí do sezony až v pátém kole v Le Mans, takže Pramac Racing bude muset najít náhradu.

Na otázku, co je pravdy na tom, že to bude právě Australan, kdo může Petrucciho nahradit, Stoner řekl: „Ne, není to pravda. Abych byl upřimný, tak největším cílem je pro tuto chvíli testovat a zlepšit motorku pro jezdce Ducati a doufejme jim také pomoci k tomu, aby byli ještě víc konkurenceschopní než v prvním závodu. To je ta nejdůležitější věc. Takže ne, nemyslíme teď na divoké karty nebo nějaké nahrazení.“

Největším kandidátem do role náhradního jezdce za zraněného Danila Petrucciho je až do návratu jezdce Pramac Racingu testovací jezdec Ducati Michele Pirro. Zatím to ale oficiálně potvrzené není.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist