Stoner: Sachsenring je jako Koloseum

Mistr světa se těší na svůj poslední závod při německé Grand Prix na okruhu Sachsenring.

Po vítězném závodě v Assenu se Casey Stoner srovnal v bodovací tabulce s Jorgem Lorenzem (Yamaha) a doslova tak u něho zavál čerstvý ranní vítr: "Doufám, že se nám podaří na Sachsenringu zopakovat ještě jednou stejně dobrý výsledek, tedy po hodně tvrdém, ale velmi podařeném závodním víkendu v Assenu", říká mistr světa z továrního týmu Hondy.
Stoner očekává hodně práce, aby se podařilo motocykl Honda RC 213 V nastavit pro speciální trať při GP Německa: "Vloni to zde fungovalo vše opravdu dobře. Ale v tomto roce máme v dlouhých zatáčkách trochu více problémů, takže musíme během pátku a soboty na těchto problémech hodně zapracovat. Potřebujeme získat více gripu a musíme zredukovat vibrace".
Australan pojede v Německu naposled, přitom zde v roce 2008 dokázal vyhrát: "Je to velmi zajímavý okruh, který sice nepatří mezi ty nejlepší na světě, ale má jednu z nejlepších zatáček v celém kalendáři GP.  To je ta, kdy se jede hodně prudce z kopce dolů. Je to pokaždé hodně vzrušující, jedeš dlouho pořád na levou stranu a najednou měníš směr úplně napravo!".
Stoner má rovněž rád nadšené německé publikum: "Je zde vždy velmi dobrá atmosféra, neboť diváci jsou těsně u trati a člověk se cítí jako v Koloseu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist