Stoner: Jerez to se mnou nemyslel nikdy dobře

Hodně důležitý závod pro tovární tým Hondy: Stoner by chtěl překonat technické a psychické problémy a Lokalmatador Dani Pedrosa pojede před domácím publikem svůj jubilejní 100. závod v MotoGP.

Při úvodním závodě letošní sezóny kubatury MotoGP v Kataru se podařilo získat Caseymu Stonerovi třetí místo za svým týmovým kolegou Danim Pedrosou. Ovšem Jerez není zrovna okruhem mistru světa nějak nakloněným, když zde ze svých 6 startů v královské kubatuře skončil pouze 1x na podiu a to v roce 2009: "Po těžkém začátečním závodě v Kataru se už těším na Jerez. Tam jsme absolvovali velmi dobrý předsezonní test. To mně také dodává sebedůvěru, ačkoliv mně tento okruh v minulosti nikdy příliš nevyhovoval".
"Stále ale máme některé problémy, se kterými musíme bojovat. Především jsou to vibrace při vjezdech a výjezdech ze zatáček. Pokud se nám podaří tyto problémy vyřešit, tak budeme mít k dispozici opravdu velmi dobrý balíček. Co se týká mých problémů s předloktím, tak od Kataru pracuji na svalech mých horních končetin. Podstupuji úplně stejnou procedůru, jako v roce 2010 v Silverstone, a proto doufám, že o tomto závodním víkendu nebudu už muset s těmito problémy bojovat", dodává dále úřadující mistr světa.
Lokalmatador Dani Pedrosa bude v Jerezu slavit velké jubileum. Španěl totiž pojede svůj stý závod v MotoGP. V posledních sedmi rocích dojel Pedrosa v Jerezu vždy na podiovém umístění (250 ccm a MotoGP a to nejhůře druhý) a dvakrát dokonce vyhrál (250ccm -2005 a MotoGP-2008): "Předsezonní testy zde dopadly velmi pozitivně. Motocykl fungoval dobře a dobrý pocit jsem měl i já. Musíme dosáhnout dobrého výsledku v kvalifikaci, abychom stáli na startovním roštu hodně vpředu. Mám rád Jerez a emocionální podporu španělských fanoušků. Druhé místo v Kataru bylo hodně důležité, ale nesmíme se tím nechat uspat a musíme předvést další silný závodní víkend", slibuje Španěl před domácím závodem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist