Stoner je nemocný

Poslední příznaky nepřesvědčivých výkonů ex-mistra světa Casey Stonera mají zřejmě co do činění s klinickým syndromem vyvolaný virem Epsteina – Barrové.

Pokud se podíváme do terminolgie, tak zjistíme, že: "IInfekční mononukleóza je klinický syndrom vyvolaný virem Epsteina – Barrové". A dále se dočteme: "Výskyt viru je v populaci na celém světě běžný. Obyvatelé rozvojových zemí bývají nákaze vystaveni již v ranném dětství, kdy infekce probíhá nejčastěji inaparentně. V krajinách s vyšším hygienickým standardem dochází k primární infekci zhusta až v adolescenci nebo v ranné dospělosti a vede častěji k zjevnému onemocnění, infekční mononukleóze. Typické příznaky zahrnují horečku, faryngitidu, zduření uzlin, malátnost a atypickou lymfocytózu. U starších dospělých nacházíme častěji hepatomegalii a ikterus. Typický krevní obraz na počátku nemoci leukocytóza, dále pak leukopenie (převaha lymfocytů až 50%) a výskyt atypických lymfocytů (až 20% ).", tolik tedy oficiální literatura.

A z mé praxe mohu jen potvrdit, že:

♦ tato onemocnění jsou u vrcholových sportovců, kteří jsou vystaveni enormnímu fyzickému vypětí, bohužel hodně častá
♦ projevují se zvýšenou únavou a neschopností podávat absolutní a optimální fyzický výkon
♦ vyléčení potřebuje přibližně čas asi 8 týdnů, ovšem bez fyzické námahy, tedy absolutní klid a později začít s tréninkem pod hranicí aerobního prahu a to pěkně od začátku, tedy od "0"
♦ jeden z mých svěřenců tento virus před několika roky měl a přece se po vyléčení (ca po 4 týdnech absolutního klidu a potom 4 týdnech výstavbového tréninku) opět vrátil mezi absolutní světovou špičku

V každém případě přejeme jménem celé redakce Caseymu Stonerovi co nejdřívější uzdravení !!! 

 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist