Stoner bude i nadále u HRC testovat

Australský dvojnásobný šampion mistrovství světa silničních motocyklů bude u společnosti Honda Racing Corporation (HRC) nadále pokračovat v roli testovacího jezdce. Casey Stoner ukončil závodní kariéru po posledním závodu sezony 2012, ale už v roce 2013 se aktivně účastnil zkoušek nového prototypu Hondy.

Osmadvacetiletý Casey Stoner bude v příštím roce pokračovat v testování a vývoji nových prototypových motocyklů RC213V s nimiž v roce 2014 bude závodit dvojice továrního týmu Repsol Hondy Marc Márquez a Dani Pedrosa, ale také Álvaro Bautista z Hondy Gresini a Stefan Bradl z LCR Hondy.

V letošním roce byl Australan také jedním z prvních jezdců, kteří měli možnost ohodnotit charakter nového motocyklu japonského výrobce RCV1000R. S tímto motocyklem zahájí sezonu 2014 v kategorii Open čtveřice jezdců - Karel Abraham, Scott Redding, Nicky Hayden a Hiroshi Aoyama.

Šéf HRC Shuhei Nakamoto potvrdil v rozhovoru pro Motorcycle News, že s Casey Stonerem pro sezonu 2014 počítají, ale zatím nemají stanovený přesný plán jednotlivých zkoušek. Podle Japonce je ale jisté, že Australan nepojede na test pneumatik, který Bridgestone plánuje na Phillip Islandu ve dnech 3. až 5.března 2014.
„Casey nebude na Phillip Islandu testovat,“ uvedl Nakamoto. „Tento test absolvují pouze naši dva tovární jezdci. Bridgestone sice pro tento test vyrobí řadu pneumatik, ale zase ne tolik a pokud bychom tam přijeli s třemi jezdci, mohli by mít problém s přídělem pneumatik.“

„U Bridgestone zatím přesně neví, který typ pneumatik bude na novém povrchu okruhu Phillip Islandu fungovat, takže účelem tohoto testu je tento typ najít a právě z tohoto důvodu Bridgestone přiveze na jih Austrálie několik různých konstrukcí a směsí,“
dodal Shuhei Nakamoto.

Letošní Velká cena Austrálie byla komplikovanou záležitostí z pohledu životnosti pneumatik. Specifikace, které japonský výrobce na Phillip Island přivezl, neměly na novém povrchu šanci vydržet kompletní délku závodu a proto bylo nutné zvolit variantu s povinnou zastávkou v boxech. Bridgestone tehdy okamžitě požádal o oficiální test pneumatik na Phillip Islandu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist