Stefan Bradl: Nyní mám na mušce Rossiho

Stefan Bradl chce na testech v Sepangu - od úterý do čtvrtka - snížit časový odstup na hvězdy Pedrosu, Lorenza a Rossiho.

Stefan Bradl přicestoval k následujícímu testu MotoGP v Sepangu už o den dříve, než bývá zvykem. Pilot týmu LCR-Honda měl už v roce 2012 velké problémy se sedmihodinovým časovým posunem a při minulém testu 6. února mohl jezdit teprve od 12 hodin, neboť usnul až ve 4 hodiny ráno - a to teprve po prášku na spaní.

Německý pilot MotoGP tak přistál se společností "Emirates Airlines" už v sobotu v 15 hodin místního času v Kuala Lumpur Airport a má tak nyní tři dny čas, aby se aklimatizoval na zdejší horké klima a časový posun.
Při prvním zimním testu 2013 obsadil Stefan Bradl časem 2:01,003 min šesté místo v časové tabulce, když ztratil 0,9 sec. na Daniho Pedrosu.
Při následujícím třídenním testu od úterý do čtvrtka chce Stefan Bradl svou ztrátu na špičku změnšit a to především na nejbližší piloty, kteří se umístili před ním - Rossi (3. místo) a Márquez (4. místo), kteří začátkem února byli o 0,5 sec., resp. o 0,4 sec. rychlejší.

"Časy před třemi týdny sice nebyly špatné, ale tentokráte se chci dostat poprvé pod 2:01 a nejlépe blíže hranici 2:00 min. A možná se mně podaří pokořit i bariéru 2 minut", má jasný plán vloni osmý jezdec MS-MotoGP.

Jeho šéftechnik Christophe «Beefy» Bourguignon ovšem ví velmi dobře, že v první řadě jde o závodní tempo: "Že umí Stefan zajet jednotlivá rychlá kola, to všichni víme", říká Belgičan.
"Takže druhý nebo třetí den budeme mít na programu Long-Run minimálně na 16 kol. Začátkem února jsme to jeli v pravé poledne za hodně vysokých teplot. Pokud tedy pojedeme tuto závodní simulaci později za optimálních teplot, tak jsme schopni jet v průměru o 0,5 sekundy rychleji. Co budeme mít k dispozici za nové díly, zjistím ale od Beefyho teprve v pondělí", říká dále Bradl. 

Bradl bude testovat od 12. do 14. března společně s týmem Repsol-Honda v Austinu/Texas a potom od 23. do 25. března další tři dny v Jerezu: "Zřejmě i v Austinu pojedeme jeden Long-Run", myslí si německý pilot MotoGP.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist