Spies & Lorenzo: Pozitivní den

Ben Spies a Jorge Lorenzo testovali své motocykly o objemu 1000 ccm během druhého dne testování poprvé na mokru a byli velmi spokojeni se svým jezdeckým tempem.

Ben Spies zajel v dnešním dopoledni čas 2:01.285, tedy o 1.6 sekundy rychleji než on sám včera a o 0,5 sekundy rychleji než byl doposavadní nejlepší čas tohoto testování od Caseyho Stonera: "Den probíhal opravdu dobře i když nás trochu zastavil déšť. Ale nám se podařilo už do oběda stihnout odtestovat vše, co jsme měli v plánu, tedy včetně různých nastavení šasí a elektroniky a s nimi jsme byli spokojeni.", vysvětlovat Američan, který pak čekal v boxech, až déšť trochu přestane a druhou část dnešního testování znovu začal na úplně mokré trati.

"Ještě nikdy jsme nový motocykl o objemu 1000 ccm nejeli za mokra a na této trati jsem nikdy nejel ani na jiném motocyklu za mokra, takže bylo velmi dobré, zkusit si pár kol za těchto podmínek. A musím říci, měl jsem za deště docela dobrý pocit: od samého začátku, když bylo úplné mokro až po dobu, kdy trať začala usychat a klouzat. Zítra máme před sebou hodně práce, takže doufáme, že bude sucho.", ukončil hodnocení tovární pilot Yamahy Ben Spies.
Týmový kolega Jorge Lorenzo skončil v časové tabulce na konci dnešního dne jen 8/1000 za Spiesem: "Dnes se nám podařilo trochu zlepšit spojení mezi plynem a motorem, takže motocykl se stal klidnějším a lépe ovladatelnějším. Je to velký krok směrem dopředu v porovnání se včerejškem."

I Mallorčan byl s litrovou M1 poprvé na mokré dráze: "Byli jsme hodně rychlí a to je hodně pozitivní. Jsme velmi motivováni směrem dopředu, tedy ještě více náš motocykl zlepšit. Stihli jsme dokončit vše, co jsme chtěli testovat, takže to byl celkově velmi dobrý den".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist