Smith chce zajet extra výsledek a počítá s podporou fanoušků

Čtyřiadvacetiletý britský závodník Bradley Smith má před sebou vrchol sezony v podobě domácího podniku v Silverstonu. Jezdec týmu Monster Yamaha Tech 3 je po jedenácti kolech sezony průběžně pátý, což také znamená, že je nejlépe umístěným jezdcem netovární stáje. Nejlépe Smith zajel na šesté místo a to letos hned několikrát. Právě toto maximum by rád doma zlepšil a v cíli závodu MotoGP získal umístění ještě o něco blíž předním příčkám.

Průběžná pátá pozice je pro Bradley Smitha velmi dobrým vysvědčením jeho závodních kvalit, které snad Yamaha nebo Tech 3 ocení prodloužením smlouvy. Smith zraje jako víno a rozhodně je znát, že si s Yamahou třídy MotoGP rozumí stále víc a víc. Jeho odhodlání zajet lépe než na šesté místo rozhodně není nereálné, ale vzhledem ke konkurenci továrních jezdců je zároveň velmi těžké.

„Nadcházející víkend pro mě představuje jeden z nejdůležitějších momentů sezony, protože budu závodit před mými fantastickými fanoušky v mém domácím prostředí Grand Prix v Silverstone,“ uvedl nadšený Bradley Smith. „Jsem před nedělním závodem neuvěřitelně nabuzený a samozřejmě v nasazení nepůjdu pod sto deset procent, protože je mým cílem zajet s Yamahou YZR-M1 extra výsledek.“

„Do této chvíle je sezona velmi pozitivní s některými výraznými výsledky a rozhodně je to svědectví toho, jak tvrdě a těsně s týmem pracujeme. Proto nastupuji do nadcházejícího víkendu s velkým odhodláním, protože je mým záměrem usilovat o pozice kolem šestého místa, ale v neděli možná i o něco výš.“

„Mým nejlepším výsledkem na Silverstonu bylo druhé místo v mokrém závodu Moto2 do něhož jsem v roce 2011 startoval z osmadvacáté pozice. Samozřejmě je to velmi příjemná vzpomínka, ale pro tento víkend mě motivuje víc než kdy předtím. Nevíme co čekat od počasí, ale jsem připraven odvést maximum, abych dostal své fanoušky do varu, a protože mě jejich podpora zrychluje, doufám, že je uslyším podél celé tratě!“ dodal britský jezdec satelitní Yamahy..

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist