Skončila spolupráce mezi Ducati a Casey Stonerem

Australan Casey Stoner podepsal smlouvu s Ducati na tři roky (2016 - 2018), které strávil ve funkci ambasadora italské značky, ale především v roli vývojového jezdce. Měl značný podíl na zvyšování konkurenceschopnosti Desmosedici GP, jenž je nyní považována za jeden s nejvíce konkurenceschopných prototypů seriálu MotoGP. Zda Stoner zamíří k jinému výrobci je nyní s otazníkem.

V úterý odpoledne Ducati vydala oficiální zprávu o ukončení tříleté spolupráce mezi Ducati Corse a Australanem Casey Stonerem. V tiskové zprávě je zdůrazněno, že bývalý mistr světa úspěšně pracoval na vývoji Desmosedici GP, ale také se podílel na přípravě nového modelu Panigale V4. V roli Ambasadora Ducati se aktivně zúčastňoval akcí jako například World Ducati Week, kde měl možnost zpětné vazby ze strany fanoušků italské značky.

„Rád bych Ducati poděkoval za skvělé vzpomínky a zejména za podporu a nadšení fanoušků Ducati ze společného sdílení vášně pro závodění a motorky. Vždy na to budu vzpomínat,“ uvedl Casey Stoner. „V posledních třech letech jsem si práci s testovacím týmem, techniky a inženýry užíval, protože jsme všichni pracovali s cílem zlepšit technický komplet Desmosedici GP a všem upřimně přeji hodně štěstí v jejich dalším úsilí.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist