Schwantz o Stonerovi a Rossim

Kevin Schwantz, mistr světa půlitrů z roku 1993, smeká klobouk před výkony Caseyho Stonera a zároveň chápe, jak špatně psychicky se asi musí cítit v současné době Valentino Rossi.

"To, co dokázal Stoner ve svých posledních závodech, jako např. v Indy, je doslova neuvěřitelné. Byl jsem v Indy a jeho výkon byl fantastický. Prostě obrovská přehlídka jeho talentu. Musíme si uvědomit, jakým způsobem dokázal distancovat své tovární kolegy Pedrosu, Doviziosa a Simoncelliho, prostě něco úžasného. Navíc Casey předtím dokázal motocykl Ducati úplně v jiném světle, než doopravdy je. Závodní motocykl musí být na 98% v pořádku, aby jsi s ním byl schopen závodit vpředu, jinak musíš mít obrovské štěstí, aby jsi vůbec dojel v Top-10. Když Casey vyhrával na Ducati, tak všechny přiváděl v úžas a skoro je tím strašil. S Hondou  vypadají jeho vítězství taaaaaaaaak hrozně jednoduchá...!, říká 25-násobný vítěz závodů Grand Prix královské kubatury Ameriřan Kevin Schwantz
Kevin Schwantz se plně dokáže vžít i do současných pocitů Valentina Rossiho, když ztrácí v kvalifikaci okolo 2 sekund na Polemana, pak stojí na 14. místě na startovním roštu a nakonec ještě musí bojovat se středně dobrými jezdci jako Barbera či Aoyama. "To není Valentino, kdo nyní sedí na Ducati, to je jeho stín", říká ex-mistr světa pětistovek a dodává: "Byl jsem před závodem GP-Indy u něho v boxu. Co se týká jeho humoru a koncentrace na závod, tak se nic nezměnilo, stále je to ten starý Vale. Ovšem co se týká jeho motocyklu, tak se určitě nachází v hodně nepříjemné situaci. Nevím to určitě, ale zřejmě on si sám si musí říkat: Proboha, k čemu jsem se to nechal zmanipulovat. Vypadá, jako by stále o něčem přemýšlel. Je nejistý, než se na motocyklu rozhodne k nějaké změně. U motocyklových závodů ale musíš mít 100%  důvěru v sebe samého a také ve svůj motocykl. Všechno musí do sebe zapadat automaticky a ty nesmíš mít čas k nějakému přemýšlení."

"Rossiho situace tedy není vůbec příjemná",
myslí si Schwantz a dále vysvětluje: "Je to devítinásobný mistr světa a musí se škrabat na hlavě, neboť neví, co udělat pro to, aby neměl problémy, bojovat vůbec o Top-5. Ovšem pokud existuje nějaký jezdec, který se z takové krize  dokáže zase vyhrabat, tak je to jedině Valentino...!  
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist