S jistotou pro cenné 4. místo!

Z důvodu bodového výpadku v Jerezu bylo na zrádné vodě Thomasovým cílem dojet bez přehnaného rizika na co nejlepší pozici. Proto také Tom zvolil opatrnější začátek. V dalším průběhu závodu zrychlil a vybojoval v neoblíbených podmínkách výborné 4. místo.

Start se Tomovi povedl a do první zatáčky najížděl jako 3. za vedoucím Laiem a Kalliem. Lai předvedl doslova raketový nástup a během úvodního kola si vybudoval náskok přes 1,5 vteřiny. Tom projel prvním kolem na 6. místě. Dopředu „upaloval“ také Pasini, který brzy za Laiova záda dotáhl i Talmacsiho se Simonem. Tuto skupinu v 5. kole dojel Japonec Koyama. Tom v této době jezdil jako 6. se ztrátou zhruba 4 vteřin na Koyamu.
V 6. kole Tom výrazně zrychlil, zajel nejrychlejší kolo a stáhl ztrátu na 2,5 vteřiny na Koyamu a 4,8 na vedoucího Pasiniho. Dále zajížděl velmi rychlé časy a po desetinách ukrajoval z náskoku vedoucí skupiny. Z ní odpadl Simon, kterého Tom předjel v 8. kole. V 9. kole stáhl náš pilot náskok na vedoucího Laie na 3,6 vteřiny. Pak ovšem Tom zajel pomalejší 11., 12. a 13. kolo a jeho ztráta narostla na 7 vteřin. Koyama byl ale pomalejší a tak Tom projel do 15. kola v těsném závěsu za ním. V něm Tom výrazně zrychlil, zajel nejrychlejší kolo, předjel Koyamu a získal na něj sekundový náskok. V 16. kole zajel Tom další nejrychlejší čas a vytvořil si před Koyamou rozhodující zhruba dvouvteřinový náskok, který udržel až do cíle.
V nádherném souboji mezi Pasinim a Laiem, který gradoval na cílové rovince, kde oba piloti jeli doslova zaklesnuti jeden do druhého, vyhrál závod nakonec Pasini. Ten byl sice po celou dobu horší „na brzdy“, ale rychlejší ve výjezdech a na „top speed“.
Thomas Lüthi:
„Začal jsem opatrně, neboť jsem si byl vědom důležitosti bodovat v tomto závodu. Po úvodních kolech jsem získal na mokrém povrchu jistotu a začal zrychlovat. Na vedoucí skupinu to ale nestačilo, protože Lai s Pasinim udávali také ostré tempo. V závěru jsem se soustředil na souboj o 4. místo s Koyamou, kterého se mi podařilo zdolat.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist