Rossi ví moc dobře, že předhonit "Aga" nebude tak jednoduché

Pokud by šlo jen o Valentina Rossiho, tak by byl schopen Agostiniho rekord legalizovat, ale proti zřejmě budou někteří jeho velcí soupeři.

123 vítězných závodů musí mít na svém kontě Valentino Rossi, aby překonal rekord Giacoma Agostiniho, který jich má na svém kontě celkem 122. Rossi tedy musí ještě vyhrát 20 závodů Grand Prix. Zkušený italský jezdec ale dobře ví, že jeho pokus o tento rekord mohou pokazit mladí a hodně hladoví piloti nejen od konkurence, ale i z jeho vlastních řad. V roce 2009 vyhrál "The Doctor" celkem 6x, pokud by pokračoval v tomto tempu dále, tak bude potřebovat ještě čtyři sezóny. 


"Není to jen síla mých protivníků, kteří tento rekord dělají hodně těžkým, nýbrž i jejich počet. Nyní vyhrávají závody Casey a Jorge, ovšem schopen je vyhrát i Dani. Proto bude pro mě stále těžší vyhrávat za sezónu tolik závodů, jako doposud.", říká Ital pro Motorcycle News. 

Frustrovaný ovšem Rossi určitě není, ačkoliv vyhrál v roce 2009 (6x) méně závodů než v roce 2008 (9x): "Vyhrál jsem nejvíce závodů ze všech, vybojoval jsem nejvíce Pole Position (7x) a získal nejvíce podiových umístění (13x)". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist