Rossi: S příchodem Audi zavlál u Ducati čerstvý vítr

Po šestém místě na Sachsenringu přišla k Rossimu do trucku Ducati hodně vzácná návštěva. Do továrního kamionu totiž zamířili CEO automobilky Audi Rupert Stadler s Wolfgangem Dürheimerem a také šéf Ducati Gabriele del Torchio.

Po necelých 5 minutách byl požádán velmi zdvořile CEO Ducati Gabriele del Torchio, jestli by neopustil toto jednání, neboť Rossi chtěl hovořit hodně otevřeně.

A čeho se jednání týkalo? Rossi požaduje od Ducati profesionální strukturu týmu a změnu myšlení v otázce motocyklové techniky. Navíc je proti nasazení pouze jednoho továrního týmu Ducati na rok 2013, nýbrž - a Ducati s tímto návrhem souhlasí - vytvořit ještě záložní tým jakým je třeba Yamaha Tech3, ve kterém by jeli mladí piloti. Ostatně už v pondělí se představí na motocyklu Ducati Desmosedici Ital Danilo Petrucci, a měl testovat i náš Karel Abraham. Dalšími kandidáty do "Junior Ducati Teamu" jsou Hector Barbera a Scott Redding. Potencionálním sponzorem juniorského týmu je firma MarcVDS, která chtěla do nejvyššího patra motocyklového závodění přejít už na tuto sezónu, ale nakonec se plánovaný projekt s motocyklem Suter-BMW neuskutečnil.
"Meeting s lidmi od Audi byl velmi pozitivní. Chtějí zůstat v MotoGP a byli by velmi rádi, kdyby mohli pracovat i nadále se mnou. Já sám jsem přesvědčen, že si navzájem můžeme hodně pomoci. Audi má skvělé lidi, zkušenosti a peníze. Chtějí se o motocyklovém sportu něco přiučit. Jasně jsem cítil jejich entuziasmus.", řekl po schůzce velmi spokojeně Valentino Rossi.

Z tohoto vyjádření současného továrního jezdce je celkem jasné, že se Rossi rozhodl zůstat za určitých podmínek u Ducati. Veřejně se ale hovoří o odchodu generálního manažera Ducati Corse Filippa Preziosiho a dalšího muže z vedení, tedy generálního manažera Ducati Motor Holding Claudia  Domenicaliho. 
Co se týká jezdců, tak už do konce tohoto týdne by se v Mugellu měl rozhodnout Cal Crutchlow, zda přijme dvouletou nabídku smlouvy od Ducati a v tomto případě by jelo tovární duo ve složení Valentino Rossi a Cal Crutchlow. V případě, že britský jezdec - aktuálně v MS na 5. místě a tedy před Rossim! - nabídku nepřijme, tak by zůstal i nadále Američan Nicky Hayden, který by jinak musel vzít zavděk seriálem superbike.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist