Ralf Waldmann pojede v Doningtonu

43-letý německý jezdec Ralf Waldmann pojede o víkendu Grand Prix Velké Británie na okruhu v Doningtonu a není to aprílový žertík!

Německý jezdec Ralf Waldmann (43 let) pojede na okruhu Donington v závodě dvěstěpadesátek místo zraněného ruského jezdce Vladimíra Leonova na motocyklu Aprilia RSněmecké stáje Kiefer Racing.


Ten se při závodě Grand Prix  Německa zranil a tento týden bude operován. 

"Do závodu nenastupuji se žádnými velkými cíli, chci jen jet závod a v žádném případě nebudu dělat žádnou akci typu "Harakiri", říká účastník 168 závodů Grand Prixi, z kterých celkem 20x vyhrál a 50x stál na podiu.

"Waldi" vyhrál ve své kariéře 6 závodů ve třídě do 125 ccm, 14x pak o třídu výše. Stal se také vícemistrem světa v letech 1996 a 1997.


O minulém víkendu jel tento muž, který se společně s Martinem Wimmerem snaží opět obnovit slávu továrny MZ, při Grand Prix Německa na Sachsenringu při exhibičním kole motocykl MZ RE 250 s krosovým motorem KTM-250. 

Waldi jezdil do konce roku 2005 pro tým Alpha-technik-Honda závody IDM Superbike, potom byl testovacím jezdcem superbikového týmu BMW.

V roce 2008 pracoval Waldi v týmu Kiefer jako Riding Coach a zároveň "šrouboval" v tomto týmu pro rumunského jezdce Roberta Muresana ve třídě do 125-ccm.

"Pro mě to není comeback, nýbrž přátelská výpomoc pro bratry Stefana a Jochena Kieferových", říká Ralf Waldmann, který mimochodem v roce 2000 v Doningtonu vyhrál svůj poslední závod Grand Prix a a potom 2002 jel zde i závod Grand Prix. 

"Ano to souhlasí, v roce 2002 jsem pro tým UGT-3000 Ralfa Schindlera jel ještě tři závody GP, v Assenu, Doningtonu a v Brně, a ve všech třech závodech jsem bodoval", vzpomíná si Ralf Waldmann. 

Waldi by byl jistě rád pro nějaký ten mistrovský bod, ale především zde bude působit jako Promotion pro MZ: "Možná, že na Aprilii bude i nálepka MZ". 


Německý jezdec Ralf Waldmann testoval motocykl Aprilia RS 250 týmu Kiefer ve středu na okruhu "EuroSpeedway Lausitz".

Bývalý 20-ti násobný vítěz závodů Grand Prix využil svého pravidelné představení pod názvem "Ralf Waldmann Speed Days" na okruhu EuroSpeedway Lausitz ke krátkému testu s motocyklem Aprilia 250 zraněného ruského jezdce Vladimira Leonova. Ihned po testu naložil tým Viessmann-Kiefer-Aprilia motocykl do svého týmového trucku a odcestoval do Velké Británie, respektive přímo na okruh Donington.

"Jsme si jistí, že to nebude od Waldmanna žádná blamáž" řekl po testu majitel týmu Stefan Kiefer.

"Šasí se příliš neliší od toho, které jsem jel v roce 2002", řekl spokojený "Waldi". "Ovšem na motoru a na výkonu je zde velký rozdíl. Jedno vím ale jistě, při 22-kolovém závodě budu v neděli na samé hranici mé fyzické připravenosti", zakončil celý test 43-letý Ralf Waldmann.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist