Radio Paddock hlásí, aneb co bude dělat v roce 2010 Spies?

Ben Spies podepsal v pátek novou smlouvu s Yamahou v superbicích, která mu ale zajistí tovární materiál při jeho pozdějším vstupu do MotoGP.

Zdá se vám to, vážení čtenáři nelogické? Tak se na to podívejme pěkně chronologicky a zjistíte, že to spolu logicky velmi souvisí.

Dle italského sportovního deníku "Gazzetta dello Sport " podepsal už Ben Spies dvouletou smlouvu s Yamahou, a sice na další setrvání ve WSBK (2010), a MotoGP (2011) - to tedy zaprvé.


Tento skvělý americký jezdec se nikdy netajil tím, že závody MotoGP jsou pro něho absolutní jedničkou a je také jeho cílem v královské kubatuře jezdit. A to nejlépe s továrním motocyklem. Vloni mu to se Suzuki nevyšlo, neboť stávající dvojice Capirossi a Vermeulen zůstala a Spies, ačkoliv jel s "wild card" za tuto továrnu závody MotoGP (v Laguně Sece 8., v Indy dokonce 6.), tak na něho místo bohužel nezbylo.
 


A ve smlouvě je prý zakotvena dokonce klauzule, že pokud by Lorenzo opustil Yamahu dříve, tak by mohl Ben Spies do světa MotoGP naskočit už dříve.

Ačkoliv nový reglement pro "rookie" v MotoGP stanoví jednoznačně, že nováček nesmí začít jezdit hned v továrním týmu, tak se to jistě dá diplomaticky obejit, viz Simoncelli sice va satelitním týmu Gresini Honda na rok 2010, ale s továrním motocyklem.

Ale pojďme o krok dále, právě dle už jmenovaného deníku "Gazetta" má Honda velký zájem na příchodu Jorge Lorenza. S výkony jeho krajana Dani Pedrosy není spokojena jak HRC (a nic na tom nemění ani Pedrosovo vítězství v Laguně Sece) a hlavně ne sponzor Repsol. Vždyť poslední titul Nicky Haydena je už tři roky zpět a Dani Pedrosa zatím naděje HRC a Repsolu rozhodně neplní, tedy mít španělského mistra světa.

To je totiž ještě déle, naposledy to byl Alex Crivillé v roce 1999 a to ještě v pětistovkách. Od zavedené kubatury MotoGP si o tom Repsol s Hondou mohou nechat jen zdát.

A proč by Lorenzo nešel pryč od Yamahy? Inu proč vlastně néééééé!

Valentino Rossi se totiž nedávno vyjádřil, že bude jezdit závody MotoGP ještě ca 3 až 4 roky.

To by znamenalo, že by se Jorge Lorenzo mohl stát číslem "1" u Yamahy nejdříve v roce 2012, a zde se nabízí otázka!

Bude ctižádostivý Španěl tak dlouho čekat? Osobně si myslím, že určitě né, ale mohu se mýlit. ovšem u Hondy Repsol by se stal okamžitě "1" !!!

Nechme se tedy společně překvapit.

A zde je tedy aktuální slíbená informace, kterou se nám podařilo zjistit:

Minulý pátek navštívil Ben Spies centrálu Yamaha Italia v Germo di Lesmo. Přitom byla podepsána dvouletá smlouva, která garantuje 24-letému Američanovi v roce 2011 fixní místo v MotoGP. 

Smlouva má ale jednu velmi zajímavou doplňující kapitolku: Pokud se stane tento americký zázračný hoch ještě letos mistrem světa superbiků, tak může přestoupit do MotoGP už v roce 2010! a dostal by okamžitě místo ve stáji Tech3-Yamaha, ovšem s plnou tovární podporou.  

Což ale není vůbec nemožné, neboť: Texasan je nyní v tabulce MS na druhém místě a o pouhých 14 bodů za zraněným Nori Hagou...

A jaká částka byla v nové smlouvě zakotvena? Fixní částka zůstala stejná, tedy 1 milion Euro, ale podstatně se zvýšily bonusy za umístění - tedy v případě startu v WSBK.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):



TOPlist