Prvních šest závodů rozhodne

Výkony v prvních šesti závodech roku 2014 budou mít pro Valentina Rossiho zásadní vliv na rozhodnutí ohledně jeho další budoucnosti v mistrovství světa prototypů. Cílem je srovnat krok s nejrychlejšími jezdci šampionátu a pravidelně bojovat o stupně vítězů. Pokud se to nepodaří, Rossi závodní kariéru ukončí.

Jedině tak lze chápat konkureceschopnost vzhledem k výsledku v letošním ročníku. U sportovců kalibru Valentina Rossiho, jehož značka VR46 je postavena na úspěchu, je nicméně třeba znát ten správný okamžik, kdy závodní kariéru ukončit. Dva roky u Ducati nejdou vymazat, a i když návrat k Yamaze Itala posunul na přední pozice, spokojený nebyl. Proto si Rossi jasně vymezil hranice pro další pokračování v pozici jezdce MotoGP.

Pro televizní kanál Mediaset uvedl, žeprvní část roku 2014 bude důležitá pro jeho další kariéru v MotoGP. To znamená být mnohem blíž prvním třem jezdcům než tomu bylo letos. „Období od února do června, což jsou předsezonní testy a prvních šest závodů, bude pro mě rozhodujícím měřítkem, zda po skončení sezony budu v MotoGP pokračovat nebo ne.“
„Rád bych pokračoval ještě dalších pár let, ale pouze za předpokladu, že budu plně konkurenceschopný,“
uvedl Valentino Rossi pro Mediaset, jenž ve středu večer odvysílal pořad, kde o uplynulé sezoně hovořil Valentino Rossi, ale také jeho rivalové Marc Márquez a Jorge Lorenzo.

Téma výměny Jeremy Burgesse je od Valencie hodně skloňované. Tato změna je vnímána jako hledání cesty k lepším výsledků a tudíž nové motivaci. Nicméně to ale nebude jediný důvod, protože problémy byly zřejmě hlubšího charakteru než bylo na první pohled znát. K tématu ukončení spolupráce s Burgessem Valentino Rossi dodal: „Vysvětlovat příliš do podrobna co bylo špatně, by byl problém. Je lepší si myslet, že to byl jen výbuch vzteku samotného jezdce.“
Valentino Rossi už v závěru sezony hovořil o tom, že úvod nadcházejícího ročníku bude pro něho velmi důležitý, protože mu končí smlouva s Yamahou. Nyní jasně stanovil hranici pro rozhodnutí, zda bude dál závodit nebo ne. Cesta zpátky není, takže buď výsledky budou nebo nebudou. Šestým závodem sezony 2014 má být italské Mugello, což jistě není náhoda. Tento okruh je Rossiho oblíbený a je proto ideálním místem pro zásadní rozhodnutí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist