První „pole position“ našeho týmu!

Thomas Lüthi zajel skvěle dnešní kvalifikaci a do zítřejšího závodu odstartuje poprvé v kariéře z první pozice. Zároveň je to také první vyhraná kvalifikace v historii týmu ELIT Grand Prix Racing.

Tom začal na okruhu Le Mans opatrněji a v prvním pátečním volném tréninku, který se jel na postupně osychající trati, zajel 12. nejrychlejší čas. V odpolední kvalifikaci mu již patřilo 6. místo, s odstupem zhruba půl sekundy za prvním Kalliem.
Dnes ráno se volný trénink jel na mokru a Tom v něm ukázal, že dokáže podat dobrý výkon i v těchto podmínkách, když zajel 3. nejrychlejší čas. Odpolední kvalifikace se již jela na suché trati a Tom byl hned od začátku velmi rychlý. V průběhu kvalifikace pak celkem 7 jeho průjezdů „cílovou páskou“ znamenalo nejrychlejší kolo. V součtu obou dnů se dostal na „pole position“ ve svém předposledním kole a v kole posledním ještě svůj čas o 0,2 sekundy zlepšil na 1’43.405 (druhý Fin Kallio zaostal o 0,3 vteřiny).
Držme tedy palce, jak v dnešním semifinále (a snad i v zítřejším finále) našim hokejistům, tak i zítra od 11 hodin „Tomášovi“ v útoku na životní úspěch!
Thomas Lüthi:
„6. místo v první kvalifikaci nebylo špatné, ale dnes jsem chtěl zaútočit na první řadu. Už po třech odjetých kolech jsem cítil, že mohu svůj včerejší čas překonat, přestože podmínky byly horší než včera. V závěru kvalifikace se mi podařilo dostat do dobrého tempa a zajet dvě velmi rychlá kola. Chtěl bych také poděkovat týmu za perfektní práci, protože jsem dnešní kvalifikaci jel na 2. motocyklu, ale již vlastně ani nedokážu říct, který je číslo 1 a který dvojka.
1. místo v kvalifikaci mě určitě těší, ale není podstatné, zda startuji z první či čtvrté pozice. Mým cílem je již od začátku sezóny být v každé kvalifikaci do 10. místa a do závodu dobře odstartovat. Toto se mi zatím daří nejen plnit, ale i překonávat, protože jsem letos zatím vždy startoval z první řady.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist