Preziosi preferuje Big bang

Filippo Preziosi vysvětluje po obou dnech testování ve Valencii, s kterou verzí motoru počítá pro Valentina Rossiho a Nickyho Haydena na rok 2011.

Po skončení prvního testu Valentina Rossiho s motocyklem Ducati říká závodní ředitel Ducati Filippo Preziosi, jaké jsou reakce obou jezdců, co se týká použití motorů a jejich nasazení na rok 2011. Rossi jel většinu dvoudenního testu s motorem Big bang, zatímco Hayden použil oba dva motory: "Dle informací od Nickyho nebylo nutné, aby Valentino testoval screamer. Ovšem stále jsme se nerozhodli, musíme se ještě poradit. Toto rozhodnutí padne během několika dalších hodin", řekl Preziosi


A dále pokračoval: "Myslím si, že se na rok 2011 rozhodneme pro Big bang. Oba dva jezdci si totiž myslí, že to bude proti roku 2010 krok dopředu. Myslím si, že  Big bang je lehčí k použití a pro jezdce znamená větší důvěru. Já hlasuji pro Big bang"


"Po Rossiho 141 odtestovaných kolech si Valentinto přeje lepší vjezd do zatáček a větší důvěru vpředu. Takže tímto směrem musíme dále pracovat. Musím také změnit rozložení váhy a geometrii", řekl dále Preziosi.

Rossiho nejlepší kolo bylo 1:33.761, což znamenalo po dvou dnech testování 15. místo v časové tabulce. Na otázku, jaká je spolupráce s 31-letým ex-šampiónem, odpověděl Preziosi jen krátce: "Neuvěřitelná". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist