Prezentace týmu Repsol Honda

Se třemi skvělými jezdci chce tovární tým Repsol Honda získat poslední možný titul v éře 800-vých motocyklů - bylo jasně řečeno na dnešní prezentaci továrního týmu HRC v Malajsii.

Celkem 35-ti členný personál - tedy skoro celá armáda, se bude starat o tříčlenný tovární tým Repsol Honda ve složení Casey Stoner, Dani Pedrosa a Andrea Dovizioso v sezóně 2011. Oficiální prezentace nového motocyklu Honda RC212V proběhla dnes v hotelu "Hotel Pan Pacific" při příležitosti zahájení zítřejších oficiálních testů MotoGP v Sepangu.


Poprvé v historii kubatury MotoGP se vrací tým Hondy do éry pětistovek a do posledního roku "osmikil" tak nastoupí se třemi piloty, stejně jako v roce 1995, kdy v barvách Repsolu jeli Mick Doohan, Alex Crivillé a Shinichi Ito úplně poprvé. Kromě trojnásobného mistra světa Daniho Pedrosy nastupuje tovární tým HRC už třetí rok s Andreou Doviziosem a ve svém premiérovém roce i s Caseyem Stonerem, tedy se zlatým ptáčkem, kterého se podařilo chytit do klícky HRC.

Za přítomnosti viceprezidenta HRC Shuhei Nakamota a manažéra Livia Suppa - s kterým zažil Casey Stoner v Ducati grandiozní rok 2007 - řekl Australan: "Nosit barvy Repsolu je pro mě obrovská čest, vždyť je to pro mě , jako Australana vzpomínka na závodění mého krajana Micka Doohana v týmu Repsol Honda. Jako malý chlapec jsem ho vždy obdivoval a sledoval, jak vyhrával jeden titul za druhým. Bude to hodně těžký rok, je totiž hodně kandidátů na titul mistra světa, tedy včetně mých dvou týmových kolegů".

Na tiskové konferenci promluvil pochopitelně i Dani Pedrosa: "Nejsem ještě 100% fit, ale udělám vše pro to, stát se mistrem světa, což je ostatně i můj hlavní cíl do sezóny 2011. V předchozích letech jsem v MotoGP zajel velmi dobré závody, ale pořád mně chybí titul. Může to být z několika důvodů, ale pokud bych mohl něco změnit, tak moje první přání je, abych se nezranil a mohl stát na startovním roštu všech letošních závodů, protože kvůli mé nepřítomnosti jsem vždy ztratil cenné body. ", řekl Španěl, který prodloužil smlouvu s Hondou na další dva roky. 

"Jsem velmi šťastný, být součástí týmu Repsol Honda, a to zejména v letošním roce, kdy budeme konkurence velmi schopný tým, silnější než kdy jindy! Jsme tři jezdci a můžeme všichni bojovat o vítězství a o titul. Já sám jsem začal trénovat fyzičku novým způsobem, abych zlepšil svou specifickou a silovou vytrvalost a jsem přesvědčen,  že jsem dobře připraven a že jsem schopen vše přenést na trať. Ovšem rozhodnou až výsledky v závodech", říkal Ital Andrea Dovizioso.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist