Přestup Luigi Dall’Igna k Ducati mnohé překvapil

A to jak příjemně, tak méně příjemně. Cesta závodního šéfa Aprilie Luigi Dall’Igna k Ducati Corse je jasným signálem, že majiteli Ducati dosavadní politika postupných změn nepřinesla požadované výsledky a proto na místo Bernharda Gobmeiera nasadí akčního Itala, jehož úkolem bude provést razantní změny.

Pokud se do této chvíle mluvilo o tom, že s Ducati dokázal zajet pouze Casey Stoner a ostatní jezdce Desmosedici likvidovala jednoho po druhém, je třeba k tomu dodat, že ani šéfové to nemají jednoduché, když otce Desmosedici Filippo Preziosiho nahradil Bernhard Gobmeier, který na své pozici vydržel jen deset měsíců a už je za něho další náhrada.

Samozřejmě Luigi Dall’Igna také nese kůži na trh, ale byl jmenován na post generálního ředitele Ducati Corse a bude podléhat přímo generálnímu řediteli Ducati Motor Holdingu Claudio Domenicalimu. To znamená, že u Ducati teď bude hodně napjatá atmosféra, protože tam pravděpodobně nezůstane kámen na kameni. Podle mnohých se Ducati dokáže zlepšit jedině tehdy až se změní ti, kteří ji do této chvíle projektovali.

Pro jedny dobrá zpráva, pro druhé méně. Co se týče jezdců Ducati určitě pozitivní změny, které se týkají především Andrea Doviziosa a Cala Crutchlowa, který dnes stále ještě hájí barvy Yamahy. Luigi Dall’Igna je kapacita ve svém oboru a výsledky u Aprilie hovoří za vše.
Nadšení rozhodně není na straně současného jezdce Ducati Nicky Haydena, který byl blízko podpisu smlouvy s Aprilii právě v čele s Luigi Dall’Ignem, která Američanovy sponzory pravděpodobně přiměla k investici, která mu zaručila minimálně další rok v MotoGP. Ovšem nyní se situace radikálně změnila.

Nicky Hayden v Malajsii přiznal, že byl neuvěřitelně překvapen, když se dozvěděl o přestupu Luigi Dall’Igna k Ducati Corse. Američan věděl o tom, že ta nabídka Ducati tam byla, ale ještě nedávno byl samotným Luigi Dall’Ignanem ujištěn, že k žádnému přestupu nedojde. „O této možnosti jsem věděl, ale po Misanu jsem byl u Aprilie, kde mi Gigi (Luigi Dall’Igna) řekl, že to tak není, takže jsem samozřejmě byl překvapený,“ uvedl Nicky Hayden.

„S Aprilii jsem zatím nic nepodepsal, ale situace se teď rozhodně změnila,“ citoval Nicky Haydena britský Motorcycle News. „Teď potřebuji zjistit, co hodlá Aprilie dělat bez Gigiho (Luigi Dall’Igna). Byl jsem velmi blízko podpisu, takže jsem přímo šokován jeho odchodem. Ducati mi žádnou laskavost neprokázala. Nejenom, že mě propustili, ale teď mi vzali člověka, který mohl být mým novým inženýrem.“

Není to jen Nicky Hayden, kdo je nyní překvapený, protože celá stáj Aspar bude muset zvažovat co dál. Skutečný prototyp Aprilie v MotoGP je tím pádem v ohrožení a takový tým jakým je Aspar si nemůže dovolit žádná překvapení, takže se jako nejpravděpodobnější varianta jeví jejich nákup produkčních motocyklů Hondy. Co to ovšem bude znamenat pro Nicky Haydena je teď s ještě větším otazníkem než předtím.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist