Prestastny Nobu Aoki

Ackoliv mel japonsky pilot Aoki i jine nabidky, tak se rozhodl pro Suzuki a to jako testovaci pilot s moznosti startu na divokou kartu.

Prestastny Nobu Aoki
Po ctyrech letech se vratil popularni japonsky pilot Nobu Aoki ke znacce Suzuki.
Kdyz v roce 1997 obsadil na Honde 500 ccm tymu F.C.C. TSR celkove treti misto v serialu mistrovstvi sveta (za Doohanem a Okadou) a dojel dvakrate druhy, dostal od Suzuki triletou smlouvu. Ale zatimco Kenny Roberts jr. se potom na stejnem stroji stal mistrem sveta, tak Nobu dojel za celou dobu nejlepe ctvrty. Nebylo tedy divu, ze musel uvolnit misto Spanelovi Sete Gibernauvi a hlavne sponzorovi Telefónica MoviStar. A tak jezdil v roce 2001 jako testovaci pilot Bridgestone v tymu Erva Kanemota. A potom nasledovali tri roky na Protonu, nejdrive na trivalcovem stroji (s kterym dojel nekolikrat v top- ten)a posledni dve sezony na neprilis povedenem petivalci, ale nyni je Nobu nazpet u Suzuki.
"Je to, jakoby jsem se vratil domu" rika Nobu Aoki po prvnich testech na modrem motocyklu. "Byl jsem velmi srdecne privitan a vazim si moznosti, byt testovacim jezdcem. Navic mam slibeny minimalne dva starty na divokou kartu, mozna i vice. Mel jsem i jine nabidky, ale myslim si, ze tato byla nejlepsi. A co se tyka pneumatik Bridgestone - letos jezdil Aoki na Dunlopech - tak ty se letos vyrazne prosadili (nejen prvni Pole - Position, ale take prvni vitezny zavod MotoGP), ovsem musi se jeste trochu zlepsit a pak...", vysvetloval nejstarsi ze tri bratru Aokiovych, ktery ma na svem konte uz 163 absolvovanych zavodu Grand Prix, z toho 106 v nejsilnejsi tride..

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist