Poncharal: Hraniční rozhodnutí

James Toseland obdržel na Phillip Islandu za trest "Drive-Through-Penalty", čili průjezd boxovou uličkou. Jak on, také také týmový šéf Hervé Poncharal ale akceptovali toto rozhodnutí jen s velkým přemáháním.

"Zklamání a naštvanosti Jamese velmi dobře rozumím", vzal do obrany svého hodně naštvaného pilota týmový šéf Tech3: "Společně s vedením závodu jsme se podívali na obrázky z TV a pokud mám být upřímný, tak to bylo rozhodnutí na samé hranici. Ovšem toto rozhodnutí musíme a budeme samozřejmě akceptovat". 


Britský jezdec James Toseland, který se chtěl rozloučit s kubaturou MotoGP co nejlépe, musel absolvovat trest v podobě "Drive-Through-Penalty", který ho pro údajný "Jump start" stál minimálně 25 sekund. Bez tohoto trestu by dvojnásobný mistr světa superbiků skončil nejhůř na 9. místě, tedy ještě před Mikou Kalliem..."Díval jsem se na záznam ze startu a musím říci, že jsem neudělal žádnou chybu. V závodě jsem jel na konci skupiny bojující o 5. místo, ale díky tomuto trestu bylo všechno kaput".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist