Pomocí CRT chceme otevřít pro všechny dveře

V roce 2012 má vejít do závodů kubatury MotoGP také nové pravidlo „claiming rule teams“, neboli CRT. Hodně diskutovaná změna pravidel pochází z USA a doposud nemá v závodech Grand Prix daná jasná pravidla.

O co se vlastně jedná? Privátní týmy by měly dostat možnost koupit si po závodě za sumu 20 000 – 30 000 Euro motor svého konkurenta.
 

„Ovšem všechny doposud předložené návrhy jsou hodně komplikované“, říká prezident IRTA a týmový majitel Tech3 Hervé Poncharal a dodává: „Jen tak jsme schopni zvýšit počet účastníků. V současné době máme pouze čtyři zúčastněné továrny, ale ani jedna nechce zvýšit počet svých motocyklů startujících v MotoGP. Ovšem my nemůžeme na dlouhou etapu stále jezdit jen s 17 motocykly. A koncept „claiming rule teams“ (CRT) má zabránit tomu, aby nějaký miliardář či hodně bohatý privátní tým investoval obrovskou sumu do vývoje svého vlastního motoru. Tímto se nám podaří udržet určitou úroveň a zároveň se tak otevřou dveře pro nové firmy a týmy. Do závodu v Jerezu by už měla být jasná pravidla.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist