Pol Espargaró jede posledním rokem u Yamahy

Yamaha dnes oficiálně potvrdila, že po skončení sezony 2016 již nebude Pol Espargaró jezdcem tří ladiček. Zatím není jasné, kde Espargaró pojede v příštím roce, ale celkem nahlas se hovoří o tom, že má blízko k rakouské KTM, kde již podepsal smlouvu jeho stávající týmový kolega Bradley Smith.

Španěl Pol Espargaró přestoupil k týmu Tech 3 v roce 2014, což byla jeho premiéra v královské kubatuře MotoGP. Dnes čtyřiadvacetiletý závodník si velmi rychle zvykl na YZR-M1 a v závěru sezony byl šestý celkově, nejlepší z nováčků a nejlepším jezdcem netovárního týmu.

Společně s Yamahou Pol Espargaró loni vyhrál prestižní vytrvalostní závod v Suzuce, kde byl rovněž součástí vítězné sestavy druhý jezdec Tech 3 Bradley Smith. Osmihodinovku pojede Španěl také letos a společně s jezdci Katsuyuki Nakasuga a Alexem Lowesem budou usilovat o obhájení prvenství.

Kdo v roce 2017 nastoupí u Tech 3 místo Pola Espargara tým teprve oznámí. Místo Brita Smithe je již potvrzen německý závodník Jonas Folger, který je dnes jezdcem třídy Moto2.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist