Pol Espargaró doufá, že v neděli bude závodit

Španělský závodník týmu Monster Yamaha Tech 3 neměl v sobotu svůj den. V závěru třetího tréninku havaroval v první zatáčce tak, že zůstal ležet na dráze vedle svého hořícího motocyklu, trénink zastavily červené vlajky a Pol Espargaró skončil v péči lékařů. Výsledkem bylo, že vynechal čtvrtý trénink a kvalifikaci.

Kus skla prorazil olejový chladič Espargarovy M1 a způsobil tím únik oleje, který jezdec hned nezaznamenal. V nájezdu do první zatáčky dostal Španěl highsider a tvrdě dopadl na asfalt, kde si způsobil zlomeninu druhé nártní kosti v levé noze.

Pol Espargaró díky desátému času z kombinace tří tréninků postoupil rovnou do druhé kvalifikace, a má možnost do závodu nastoupit a startovat z dvanáctého místa. Nejdřív ale bude muset Španěl podstoupit vyšetření u hlavního lékaře, které má na programu před zahřívacím tréninkem.
„Po těžkém pádu cítím bolesti, ale musím se přes to dostat a pořád věřím, že do závodu nastoupím,“ řekl Pol Espargaró. „Viděl jsem Doviziosa s Reddingem, jak mi ukazovali, že něco není v pořádku v zadní části, ale neviděl jsem tam nic špatného, protože únik oleje nebyl tak velký. Proto jsem dál pokračoval normálně, protože motorka působila stejně a nebyl tam žádný pokles výkonu. Pak jsem ale vzal za brzdu a v první zatáčce skončil na zemi, jak se olej dostal na zadní kolo.“

„Pokud dostanu příležitost závodit, doufám, že dokážu využít zahřívací trénink k dalším úpravám motorky, ale nejnáročnějším aspektem bude řazení převodových stupňů. Nikdy předtím jsem v takovém stavu nebyl, ale uvidíme, jak se dám přes noc dohromady,“
dodal jezdec z Barcelony.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist