Podpora Burgesse Lorenzovi

Po zranění Valentina Rossiho jsou jeho šance na zisk titulu mistra světa 2010 nulové. I z tohoto důvodu nabídl šéftechnik Valeho týmu, Australan Jeremy Burgess týmu okolo Jorge Lorenza maximální možnou podporu.

Australský šéfmechanik, motocyklový "guru" Jeremy Burgess, se nikdy netajil svým názorem, jak je pro Yamahu důležité, aby udržela Jorge Lorenza: "Jorge je vynikající jezdec. Byla by to chyba, nechat ho odejít. Každá továrna, která by ho ale nechtěla získat, by udělala velkou chybu. Yamaha musí myslet na budoucnost, neboť Valentino má 31 let a bude možná závodit ještě 2 roky",  ví jasně Burgess a hned také vysvětluje proč:

"Jorge sice sám ještě nevyvinul žádný motocykl, ale dokáže s každým motocyklem a s každým nastavením jet hodně rychle. A to jen dokazuje, že je to výjimečný jezdec", říká o Lorenzovi Jeremy Burgess.

Jelikož jsou šance Rossiho na obhájení titulu mistra světa nulové, nabídl Burgess týmu okolo Lorenza svoji plnou technickou podporu pro celý zbytek sezóny a nejen to!


"Yamaha se nyní musí kompletně soustředit na Jorgeho. Musí být jasně dáno, že jeho výkonnost nesmí klesnout a také nepoklesne koncentrace na mistrovství světa. Jakmile se Valentino vrátí, tak budeme Jorgeho podporovat při boji o zisk titulu mistra světa. Je to nutné z hlediska perespektivy celého týmu", říká jasně Jeremy Burgess, což přeloženo do srozumitelné češtiny znamená: V nutném případě "daruje" Rossi body Lorenzovi, pokud to bude nutné v souboji o titul mistra světa. Nesmíme totiž zapomenout, že i když by se Rossi vrátil na závodní dráhu až 5. září v Misanu, tak je to pořád ještě 7 závodů do konce mistrovství světa 2010 a ovlivnění boje o titul ze strany Rossiho nemusí být - v případě že se brzy dostane do bývalé formy - vůbec zanedbatelné. 

Jedno je jasné, hodně riskantní strategie Yamahy, mít v továrním týmu dva vítězné jezdce, se ukázala jako správná, neboť jak Honda (Pedrosa, Dovizioso), tak Ducati (Stoner, Hayden), mají jen po jednom jezdci, který dokáže vyhrávat závody.


"Naštěstí máme v týmu Jorge Lorenza. Nyní sklízíme ovoce našeho systému se dvěma hvězdnými piloty, i když za nešťastných okolností pro Valentina. Bude bohužel chybět dlouhou dobu. To znamená v praxi, že souboj mezi našimi dvěma jezdci dopadl na zem a vznikl nový nový závod, Yamaha proti všem", je jasné Linovi Jarvisovi, závodnímu řediteli Yamahy.




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist