Po pádu cestuje Kenny Roberts domů

Americký jezdec Kenny Roberts dnes v Austrálii havaroval a kvůli zlomenině zápěstní kůstky cestuje předčasně domů.

Kenny Roberts jr., jezdec továrního týmu Suzuki MotoGP, dnes v ranním tréninku třídy MotoGP havaroval a pro zranění nebude dál pokračovat v Grand Prix Austrálie.
Celá událost se odehrála při ranním tréninku, kdy v době osychající dráhy po ranním dešti, vyjel Kenny Roberts z boxů po výměně motocyklů. Kenny měl v tu chvíli stroj s novou kapotáží, kterou měl za úkol testovat v tréninkových podmínkách. Bývalý Mistr světa havaroval v plné rychlosti na konci cílové rovinky, v místě kde se zatáčí do první zatáčky. Američanovo tělo bylo vymrštěné z motocyklu a po nebezpečném letu skončilo ve štěrku. Rychlý převoz do lékařského střediska a následné rentgenové vyšetření ukázalo, že si Kenny Roberts při pádu zlomil kůstku v zápěstí levé ruky. Kenny se tedy vrací domů do Kalifornie, kde se podrobí další léčbě. Vedle Grand Prix Austrálie je Roberts vyřazený také minimálně z Grand Prix Turecka, kam se světový šampionát uchýlí již příští týden. Dle sdělení týmu Suzuki MotoGP, pojede dále tovární tým pouze s jedním jezdcem, a tak již nyní směšně chudé startovní pole nejprestižnější třídy přišlo o svůj další hrot!
Kenny Roberts jr.
Motocykl byl dnes lepší než při testování v lednu, což je pozitivní krok ve vývoji Suzuki. Až do doby havárie toho ve své mysli nyní moc nemám. Myslím, že na začátku mohla být nějaká mechanická porucha nebo něco v tomto směru. Chlapci v tuto chvíli prohlíží motocykl, ale nezdá se na něm nic špatného. Je to špatné, když havarujete tak, že si zničíte celý víkend, a to ještě způsobem, proti kterému se nedalo nic dělat. Loris Capirossi měl podobný druh havárie na stejném místě jako já. Slyšel jsem, že si i on myslí, že to zapříčinila mechanická porucha. Nevím zda to je souvislost, či zda nějaké okolnosti vedou až k tomuto. Byl jsem mezi nejlepší trojicí a ještě jsem dokonce používal opotřebované pneumatiky, a proto jsem tušil, že jsem v dobré situaci. Těšil jsem se na silný konec. Rád bych poděkoval Dr. Waiovi a všem v lékařském centru. Udeřil jsem se při pádu hlavou o motocykl a tak jsem při převozu do lékařského centra prožíval trochu tvrdé podmínky. Dean, Gerry Biasi, lékaři i všichni z týmu byli ohromní a vše dělali tak, aby to bylo co nejpohodlnější. Nyní musím udělat vše tak, abych se co nejdříve vrátil.
Dean Miller (psychoterapeut týmu)
Kenny měl dnes ošklivý pád a navzdory odřeninám a modřinám nemá žádné vnitřní zranění. Zdá se, že bude brzo v pořádku, a to nehledě na jeho zlomeninu v artikulační oblasti jeho palce. Nevypadá to velmi vážně, ale jízda by pro něj mohla být obtížná. Rozhodl se neriskovat a odcestuje zpět do Kalifornie, kde ihned navštíví známého Dr. Tinga, svého chirurga, který ho bude léčit. Co se týče jeho návratu, tak ten se nedá přesně specifikovat. Vše bude založené na tom, jak dobře se mu zahojí zranění. Jisté je, že nebude startovat v Turecku, ale pokud půjde vše dobře, nemůžeme vyloučit jeho start ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist