Pietri: Pět závodů s wild card

26-letý Venezuelan Roberto Pietri pojede v letošním roce celkem pět závodů MotoGP s wild card za ex-tým By Queroseno Racing - nyní “Avintia Racing” s motocyklem CRT na bázi FTR-Kawasaki jako týmový kolega Yonnyho Hernandeze (ten ovšem zatím nemá pohromadě potřebné sponzorské peníze) a Ivana Silvy.

Svěřenec ex-mistra světa Carlose Lavada, venezuelský jezdec Roberto Pietri závodil v sezónách 2007 až 2009 v seriálu AMA Superstock a Superbike, a poslední dva roky v závodech Grand prix v kubatuře Moto2 s motocyklem Suter za tým Italfrans. V minulém listopadu testoval Pietri motocykl stáje BQR MotoGP-CRT ve Valencii.

Nyní se s finanční pomocí venezuelského ministerstva sportu “Ministerio del Poder Popular para el Deporte” zúčastní nejen testů MotoGP od 31. ledna na okruhu v Sepangu, ale především pojede celkem pět závodů MotoGP (tři ve Španělsku a dva v USA) s motocyklem CRT vybaveným podvozkem FTR a motorem Kawasaki. Kromě toho bude Pietri oficiálním testovacím pilotem - kromě dalšího Španěla Jordiho Torrese - týmu Raula Romera, tedy majitele BQR a ředitele projektu Avintia Racing MotoGP.
Robertino Pietri se tak stane teprve třetím jezdcem nejprestižnější motocyklové kubatury v historii Venezuely a to po Johnnym Cecottovi a po svém otci Robertovi Pietrim.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist