Petrucci bude v Le Mans chybět

Italský motocyklový závodník Danilo Petrucci havaroval v zahřívacím tréninku královské kubatury mistrovství světa silničních motocyklů v Jerezu a přitom si zlomil zápěstí. Do závodu neodstartoval a po vyšetření v nemocnici musel tento týden podstoupit operaci, což znamená, že do francouzské Grand Prix nenastoupí.

Tento týden je Ital Danilo Petrucci už třetím jezdcem, který podstoupil operační zákrok potom, co operativně řešili problémy s nedostatečným prokrvením předloktí Dani Pedrosa a Stefan Bradl. Důvody Petrucciho operace byly mnohem komplikovanější a zákrok se týkal zranění jeho levého zápěstí, které si zlomil, když havaroval na výjezdu z třetí zatáčky okruhu v Jerezu.
Operace, kterou Petrucci podstoupil ve svém rodném městě Terni, byla úspěšná, ale nyní bude následovat intenzivní fyzioterapie, což si vyžádá nějaký čas a proto nebude moci nastoupit do pátého kola šampionátu v Le Mans. Tým Ioda Racing Project nyní zvažuje, zda Petrucciho v Le Mans nahradí jiným jezdcem nebo se ve Francii zaměří pouze na třídu Moto2.
Šéf týmu Giampiero Sacci v této věci uvedl: „Jsme rádi, že operace dopadla dobře. Zranění zápěstí představuje pro jízdu výrazné omezení, takže na Danileho návrat tolik nespěcháme. Co se týče samotné nehody, tak na základě dat můžeme potvrdit, že nebyla způsobena problémem v elektronice, což si Danilo původně myslel. Možná to mělo co dělat s jeho citem u prvního a druhého motocyklu ve warm upu, ale než dokončíme podrobnou analýzu, tak konkrétní příčiny nehody znát nebudeme.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist