Petronas Yamaha, nový satelit tří ladiček v MotoGP

Ve středu došlo na oficiální potvrzení satelitního týmu Yamahy v MotoGP, jenž od roku 2019 vystřídá tým Herve Ponchara Tech 3 Racing. Francouzský Tech 3 ale v MotoGP zůstává s KTM, takže dvě místa na roštu týmu Ángel Nieto Racig Team, převezme od příštího roku Sepang International Circuit. Jezdecká sestava zatím známa není.

Krátké oficiální sdělení vydal nejdřív tým Ángel Nieto Racing Team, kde potvrdili dosažení dohody s týmem Sepang International Circuit. Zároveň píší, že majitel týmu Aspar Jorge Martinez zůstane v celé věci zapojen na pozici sportovního poradce.

To znamená, že tým provozovaný malajským okruhem Sepang International Circuit, jenž má plnou podporu Petronasu, může nyní zaujmout místo satelitního týmu Yamahy v MotoGP. Krátce po zprávě Aspar týmu došlo na oznámení Yamahy, jenž potvrdila tříletou spolupráci s týmem Sepang International Circuit.

Ohledně jezdecké sestavy týmu zatím není úplně jasno. Ve hře je jméno Franca Morbidelliho, který je nyní jezdcem Hondy u stáje Estrealla Galicia 0,0 Marc VDS, ale tam je to s otazníkem, zda vůbec budou v příštím roce pokračovat, jelikož tým rozložily interní spory majitele a manažera týmu. Druhým vážným kandidátem je Dani Pedrosa, ale ten chce na Sachsenringu oznámit plány do budoucna a to víc vypadá na ukončení kariéry než potvrzení role jezdce Yamahy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist