Pešek pojede u Matteoniho - potvrzeno!

To, o čem se tento týden jen spekulovalo, bylo dnes definitivně potvrzeno: Lukáš Pešek pojede v příští sezóně v týmu Matteoni Racing.

Druhý nejúspěšnější soukromník letošní čtvrtlitrové sezóny a patnáctý jezdec celkového pořadí Lukáš Pešek podepsal smlouvu s italským týmem Matteoni Racing, která mu zajišťuje stálé angažmá v sezóně 2010 v nově vzniklé kubatuře Moto2.


Matteoniho tým pojede s podvozkem Moriwaki a tým technických pracovníků má v nejbližší době naplánovánou třídenní cestu do centrály této firmy v Japonsku. Po seznámení s novým motocyklem se tým bude připravovat na testování na příští sezónu.
Nebude to poprvé, co Matteoni Racing bude reprezentovat český jezdec. V roce 2001 s motocyklem Honda, připravným tímto týmem, startoval ve své nejúspěšnější sezóně Jaroslav Huleš, kdy skončil na celkové patnácté pozici. O rok později ale tento tým přešel na Aprilii, se kterou Jarda sice vedl ve zmoklém závodě v Suzuce, ale z první pozice bohužel havaroval. Stejně skončilo i jeho angažmá v Matteoni Racing, když se v polovině sezóny s tímto týmem rozloučil a přešel do dvěstěpadesátek.


Matteoni chce mít svůj motocykl i v malorážkách, kde by měl s Aprilií RSW jezdit Francouz Alexis Masbou.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist