Pedrosovy narozeniny s hořkou příchutí

V den závodu Velké ceny Aragonie měl Dani Pedrosa své osmadvacáté narozeniny. Jejich oslavy zřejmě budou mít hořkou příchuť potom, co letos poprvé nedokončil závod královské kubatury a pravděpodobně tím také přišel o možnost zasáhnout do boje o titul mistra světa.

Na druhou stranu měl ale velké štěstí, že si pádem nezpůsobil žádné zranění, které by ho navíc vyřadilo ze zbytku sezony.

Dani Pedrosa v závodu královské kubatury MotoGP předjel svého týmového kolegu Marca Márqueze a vydal se na stíhací jízdu za Jorge Lorenzem, který vedl závodní pole a bylo jasné, že chce vyhrát závod v podobném duchu jako ty poslední dva v Misanu a Silverstonu.

Pedrosa se skutečně dotáhl na jezdce tovární Yamahy a několikrát naznačil předjetí. Jenže Dani Pedrosa byl jak v roli jezdce útočícího, tak v roli jezdce, který si musí krýt záda, protože Marc Márquez čekal na jakékoliv jeho zaváhání.

Bohužel v tomto směru byl Marc Márquez až příliš nedočkavý a ve dvanácté zatáčce došlo mezi ním a Danim Pedrosou ke kontaktu při němž došlo k poškození čidla řízení trakce Pedrosovy RC213V.
„Bohužel to vypadá na to, že mezi oběma došlo k drobnému kontaktu při němž se poškodil snímač otáček zadního kola,“ uvedl těsně po závodu Livio Suppo z týmu Repsol Hondy. „Následně řízení trakce nefungovalo a proto Dani havaroval. Dani je už zpátky v boxech a je v pořádku.“

Španěl Dani Pedrosa má v tomto neuvěřitelnou smůlu. Na mistrovský titul čeká hodně dlouho a ještě před závodem v Aragonii byl na tom bodově stejně jako Jorge Lorenzo. V této chvíli ztrácí na vedoucího jezdce, což je jeho týmový kolega Marc Márquez, devětapadesát bodů a začíná se mu vzdalovat i titul vicemistra světa, na který mu teď chybí rovných dvacet bodů.

Podle posledních informací šetří incident mezi jezdci Marcem Márquezem a Danim Pedrosou Ředitelství závodu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist