PBM v roce 2014 s Lavertym a Parkesem

Britský tým Paul Bird Motorsport (PBM) pokračuje v mistrovství světa prototypových motocyklů také v roce 2014 a to s jezdci Michaelem Lavertym ze Severního Irska a nově příchozím Australanem Brockem Parkesem. V boxech stáje Paula Birda bude technika italského výrobce Aprilia.

Sezona 2014 bude pro Michaela Lavertyho druhou v barvách Paul Bird Motorsport, kde pojede s litrovým motocyklem PBM Aprilia. Premiérovou sezonu v MotoGP Laverty ukončil na celkovém pětadvacátém místě a jeho nejlepším výsledkem bylo třinácté místo ze závodu Velké ceny Španělska v Jerezu.
„V prvním roce jsme se toho hodně naučili, takže je mi velkým potěšením, že Paul pokračuje v MotoGP a že mi dal znovu šanci se podílet na tomto projektu,“ uvedl Michael Laverty. „Všichni mi říkají, že je druhý rok mnohem snadnější, takže cílem je využít všeho čeho jsme se dosud naučili a tomu přizpůsobit naši hru. Naše kategorie bude mnohem těžší s nástupem produkčních motocyklů, ale cílem je pravidelně bodovat.“

Jednatřicetiletý Broc Parkes (dvaatřicet mu bude na Štědrý den) závodil v Grand Prix, když jel v roce 1999 na divokou kartu závod 125ccm v Austrálii, závodil v mistrovství světa Supersport a Superbike plus australském mistrovství Formula Extreme 1000. S týmem PBM už jednou spolupracoval v roce 2009, protože tehdy sedlal jejich Kawasaki v mistrovství světa třídy Superbike.
„V první řadě bych chtěl vyjádřit obrovské poděkování Paulu Birdovi za možnost znovu spolupracovat s jeho týmem,“ řekl po podpisu smlouvy dvojnásobný vicemistr světa třídy Supersport Broc Parkes. „Už se na to skutečně těším. Je to královská kubatura a pro každého jezdce je snem závodit v MotoGP. Vím, že to nebude snadná sezona, ale rád tuto výzvu podstoupím. Už se nemůžu dočkat.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist