Páteční test MotoGP v Kataru pro zkušební jezdce a nováčky

V pátek 5.března 2021 odstartovala letošní sezona testem určeným pro zkušební jezdce jednotlivých výrobců a nováčky, kteří do MotoGP přestoupili z nižších soutěží. V Kataru se testuje od dvou hodin odpoledne do devíti večer, středoevropského času je to od poledních dvanácti hodin do sedmi večer.

Oficiální rekord MotoGP pro okruh Losail v Kataru:
Nejrychlejší kolo: Marc Márquez – Repsol Honda – (SPA) 1'53,380 sekundy (2019)
Nejrychlejší kolo závodu: Jorge Lorenzo – Yamaha Factory Team (SPA) 1'54,927 sekundy (2016)

První den na okruhu v Losail silně fouká, takže po úvodních dvou hodinách mělo na kontě měřené časy jen pět závodníků z celkem třinácti, kteří dnes měli prostor pro testování. S kolem za 1'59,587 sekundy byl nejrychlejší Stefan Bradl (Honda Test Team). Druhý čas v pořadí 2'00,667 sekundy patřil některému z testovacích jezdců tří ladiček, kteří figurují pod označením Yamaha Test1, Test2 a Test3. V Kataru má Yamaha tři zkušební jezdce – Cal Crutchlow, Katsuyuki Nakasuga a Kohta Nozane. Měřené kolo už měl na kontě Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing) a Michele Pirro (Ducati Test Team).

V případě Michele Pirra a testovací stáje Ducati došlo ke komplikacím, jelikož jeden člen jejich personálu měl po kontrole na letišti pozitivní test na Covid. Pozitivní test měli také další dva technici Ducati z týmu Avintia SKY VR46 Itala Luca Mariniho a jeden technik Yamahy. Všichni jsou na svých hotelových pokojích a testy MotoGP, které dnes v Losail začaly už nestihnou.

Po třech hodinách a třiceti minutách testování (stav 15.3é hodi SEČ) byl na první pozici časomíry Stefan Bradl (Honda Test Team) s maximem na 1'58,427 sekundy. S necelými čtyřmi desetinami figuroval na druhé pozici jezdec Yamahy Test2 a třetí v pořadí Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing) byl poslední v jedné sekundě. Michele Pirro (Ducati Test Team), Yamaha Test1 a Sylvain Guintoli (Team Suzuki Ecstar) uzavírali šestici nejrychlejších. První měřená kola v sedlech litrových prototypů zajeli nováčci Jorge Martin (Pramac Racing), Enea Bastianini (Avintia Esponsorama Ducati) a Luca Marini (SKY VR46 Avintia).

Test MotoGP, Katar – 1.den/zkušební jezdci a nováčci (15.30hodin SEČ)
Pátek, 5.března 2021 – Losail International Circuit (Katar)

V testu zkušebních jezdců a nováčků MotoGP zajel nejrychleji Stefan Bradl (Honda Test Team), jehož maximem na kolo je 1'55,614 sekundy. Na druhé a třetí pozici jsou testovací Yamahy, čtvrtý čas má na kontě Enea Bastianini (Avintia Esponsorama), nejrychlejší z nováčků, kteří dnes testovali. Test pokračuje v sobotu a neděli s kompletním polem jezdců MotoGP.

Test MotoGP, Katar – 1.den/zkušební jezdci a nováčci (celkově)
Pátek, 5.března 2021 – Losail International Circuit (Katar)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
foxtrot přispěl 3 Kč
33.petr přispěl 3 Kč
Fantom40 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist