Osmá GP sezony - Velká cena Německa

Kapitoly článku

Moto3 – preview

Po sedmi kolech sezony vede šampionát Moto3 Luis Salom (Red Bull KTM Ajo). Jezdec tovární stáje rakouského výrobce má na svém kontě celkem čtyři vítězství a z toho tři v řadě, takže jeho cíl pro Sachsenring je celkem jasný. Luis Salom ani jednou nechyběl na stupních vítězů, což znamená, že bodoval v každém z posledních sedmi závodů. Tato výsledková bilance mu nyní zaručuje nejen úspěšnou cestu vstříc letošnímu titulu, ale z praktického hlediska mu v této fázi šampionátu dává desetibodový náskok před druhým jezdcem v pořadí Maverickem Viňalesem.

Maverick Viňales (Team Calvo) sedlá stejně jako Salom motocykl KTM a rovněž má obdivuhodnou bilanci umístění na stupních vítězů ve všech úvodních sedmi závodech sezony. Jediný rozdíl je v počtu vítězství, kterých má na své straně Salom víc. Proto můžeme očekávat napínavé souboje mezi oběma Španěly, kteří jeden druhého nebudou šetřit. Jde tu o titul a ten už chtěl loni Viňales vyhrát, což se mu ve finále nepodařilo. Letos má kolem sebe novým tým, novou techniku, takže jejich cíl je jasný, letošní ročník vyhrát.

Posledním jezdcem, který do této chvíle překročil hranici sta bodů je Alex Rins (Estrella Galicia 0,0). Španěl jede velmi dobrou sezonu a v každém závodu bojuje o pozice na stupních vítězů. Nutno dodat, že až na smolný závod v Texasu úspěšně, protože v šesti případech byl na pódiu. Třikrát byl druhý, jednou třetí a jednou závod vyhrál, přesto mu to nestačí na víc než průběžné třetí místo. Tak moc je nejnižší kubatura vyrovnaná a sebemenší chyba může už teď ovlivnit konečné pořadí.
U čtvrtého Jonase Folgera (Mapfre Aspar Moto3) už to vypadalo, že zatroubil k útoku na přední pozice, ale pak si při tréninku v Itálii zlomil zápěstí, kvůli tomu nezávodil v Katalánsku a nyní na třetího Rinse ztrácí 44 bodů, což je opravdu dost. První pětici uzavírá Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0), který často soupeří s týmovým kolegou Rinsem, ale většinou bez požadovaného efektu v podobě stupňů vítězů.

Pro českého závodníka Jakuba Kornfeila (Redox RW Racing GP) nebyly poslední tři Grand Prix nic z čeho by mohl mít radost. Od závodu v Itálii nebodoval a tuto nepříznivou situaci bude chtít změnit už tento víkend na německém okruhu, kde se mu v minulosti dařilo. Přísun většího počtu bodů jistě pomůže jeho postavení v průběžném hodnocení, ale také mu zlepší náladu před letní dovolenou, což je důležité pro jeho psychickou pohodu v rámci druhé části sezony.

Na divokou kartu se představí Luca Amato, který pojede jako třetí jezdec s týmem Mahindra Racing a Kevin Hanus, jezdec stáje Thomas Sabo GP Team. U stáje Ambrogio Racing dochází ke změně na pozici jezdce, protože za zraněného Danny Webba pojede závod v Německu a Indianapolis Francouz Jules Danilo.

Průběžné hodnocení sezony po závodu v Assenu – Moto3.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist