Ohlasy na MotoGP v Jerezu (1)

Tradiční ohlédnutí za uplynulým závodem třídy MotoGP opět zahájí nejlepší jezdci v cíli nedělního závodu.

Valentino Rossi (1. místo)
V porovnání s loňským rokem je toto omnoho lepší! Má dnešní priorita byla získat body a já přitom věděl, že k vítězství budu muset jezdit na maximum. Dnes ovšem moje Yamaha opravdu letěla a já byl schopný absolvovat vynikající závod. Už je to dlouho, co jsem naposledy vyhrál, je to proto velmi emotivní a mám zvláštní pocit vítězství, zvláště pak v Jerezu, před tímto davem lidí. Katar byl dobrý, ale chuť vítězství je báječná. V pátek jsem měl nějaké problémy, v sobotu ještě trochu také. Do warm upu jsme proto udělali několik změn v nastavení. Musím poděkovat mému týmu, od Jeremy Burgesse až po všechny mechaniky. Odvedli pro mě fantastickou práci a zaslouží si vítězství. Skvěle pracovaly i pneumatiky, Michelin v těchto těžkých podmínkách odvedl skvělou práci. Měl jsem dobrý start, neudělal jsem chybu a dobře si zabojoval s Pedrosou. Věděl jsem, že bude dnes nebezpečný. Nyní následují dva okruhy, o kterých vím, že budou obtížné, je proto dobré odjíždět z Jerezu ve vedení šampionátu.
Daniel Pedrosa (2. místo)
Jsem šťastný, že jsem podruhé v řadě na pódiu. Měl jsem zde v Jerezu dobrý víkend od prvního vyjetí k volnému tréninku. Od startu závodu se jezdilo opravdu hodně rychle, musel jsem jezdit velice tvrdě, abych neztratil Valentina. Od poloviny závodu jsem jezdil trochu pomaleji než on a tak jsem se soustředil na to, abych neudělal žádnou chybu. Motocykl i pneumatiky Michelin byly dnes dobré. I když jsem nedokázal bojovat o vítězství, měl jsem z jízdy dobrý pocit. Cítím lítost k fanouškům, opravdu jsem zde chtěl kvůli nim vyhrát. Myslím si, že se jim tento závod líbil, tito fanoušci mají rádi závody, nejen španělské jezdce. Výsledek je pro tým dobrý, tvrdě pro něj pracovali, proto jim děkuji.
Colin Edwards (3. místo)
V pátek ráno jsem si nemyslel, že skončím na pódiu, ale jsem zde. Byl to pro mě dobrý závod. Musím opravdu hodně poděkovat celému mému týmu, protože on pracoval bez zastavení celý víkend, řešil problémy, které jsem měl. Také dobře pracoval Michelin, věděli co bude fungovat. Měl jsem dobrý start a rychle se mi podařilo předjet Checu. Věděl jsem, že bude potřeba se zavěsit za zadek Valentina a Pedrosy. Udělal jsem pár drobných chyb a oni byli schopni mi trochu poodjet. Byla to škoda, ale motorka fungovala dobře a tak jsem mohl držet rytmus jízdy. Ke konci závodu jsem za sebou uviděl Eliase, uvědomil jsem si, že ho dav lidí požene kupředu, že se pokusí dobít pódium. Musel jsem se proto opravdu hodně soustředit na jízdu. V posledních kolech mi to už dost klouzalo, ale nakonec se podařilo pódium udržet. Je to ohromný pocit.
Toni Elías (4. místo)
Jsem opravdu šťastný. S ohledem na závod v Kataru jsme tentokrát společně s týmem odvedli ohromnou práci. Neměl jsem dobrý start a než se pneumatiky ohřály, nejelo se mi dobře. Pokusil jsem se jezdit stabilní časy a získat tolik pozic, kolik bylo jen možné. Rychlost těch vpředu byla neuvěřitelná, ale když jiní začali mít problémy, byl jsem já schopen svou rychlost držet a postupně předjet Stonera, Checu, Melandriho a Haydena. Jsem nejlepší jezdec v cíli s pneumatikami Bridgestone a tak je to dobrý výsledek. Společně jsme dobře pracovali a máme další prostor pro zlepšení.
Casey Stoner (5. místo)
Nebylo by to tak těžké, kdybych lépe začal, ale v prvních kolech jsem prohrál několik pozic a tak jsem pak musel postupně vše dotahovat zpět. Podařilo se mi nasadit dobrý rytmus a předjet Marca a Carlose. Pak jsem měl místo k zajetí několika dobrých časů a dotáhnout se na další chlapce. Udělal jsem ovšem i několik hloupých chyb, které mě stáli několik sekund. Motorka i pneumatiky byly dobré a tak bez těch chyb jsem mohl v závěru bojovat o pódium. Ale takové jsou závody. Nyní letím zpět do Austrálie, kde se budu dva týdny připravovat na další závody.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist