Ohlasy MotoGP: Marc Márquez zůstává na Sachsenringu neporažený, radují se i Oliveira a Quartararo

Král Sachsenringu. Ne nadarmo je takto Marcu Márquezovi přezdíváno. Španělský závodník si v Německu dojel na tomto okruhu pro své jedenácté vítězství v řadě a první po 581 dnech, kdy stál naposled na pódiu. „Dostal nás jednou rukou. A bylo skvělé vidět u něj nějaké emoce, normálně nedává příliš najevo, co cítí,“ uvedl na Márquezovu adresu Jack Miller. Pro druhé místo si dojel Miguel Oliveira, kterému se daří zejména v posledních závodech. Třetí pak skončil Fabio Quartarara, jenž za sebou nechal své největší rivaly v boji o titul mistra světa a upevnil si tak pozici lídra šampionátu.

MotoGP - Závod / Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland

1. Marc Márquez (Repsol Honda Team) – MS 10. místo ... 41 bodů (- 90)

„Tohle je jeden z nejdůležitějších a nejtěžších momentů mé kariéry. Věděl jsem, že mám dnes šanci něco dokázat. Když jsem projel cílem, jen jsem si ten pocit spolu s celým mým týmem užíval. Psychicky mi to opravdu pomohlo. Bylo by nemožné vrátit se zpět na pódium bez spousty lidí kolem mě. Dobrého týmu, lékařů, fyzioterapeuta, Hondy, která respektovala mé potřeby. Alberto Puig, Emilio Alzamora, moje rodina – všichni mi hodně pomohli. Teď je čas užít si zbytek víkendu. Hledali jsme něco, co by nás dobilo, a teď se to povedlo a cítíme se plní energie. Jen mě to motivuje jít dát. A nejen mě, ale i Hondu, inženýry, celý tým. Uvidíme, co nám přinese budoucnost.
Když jsem byl ve čtvrtém nebo v pátém kole a viděl jsem, že začíná pršet, řekl jsem si: ‚Tohle je můj závod.‘ Šel jsem do toho naplno a když začalo pršet ještě víc, dal jsem do toho i já více. A pak pro mě začal druhý závod proti Oliveirovi. Jel opravdu rychle. Bylo pro mě těžké vzhledem ke vzpomínkám, které se mi promítaly hlavou a vracely mě k tomu, co jsem za poslední rok zažil, zůstat koncentrovaný. Ale dokázali jsme to. A podaří se nám to znovu.“

2. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) – MS 7. místo ... 74 bodů (- 57)

„Dneska to byla tak trochu hra na kočku a na myš. Marc byl v některých sektorech rychlejší než já, já jsem byl zase lepší v jiných částech trati. Nezdálo se ale, že bych ho stahoval! Byl to zajímavý závod, kdy jsme bojovali o rozdíl mezi námi. V Sachsenringu, navíc proti němu, ale druhé místo beru. Mám radost, že jsem znovu skončil na pódiu. Doufám, že se nám bude podobně dařit i nadále. Děkuji týmu a všem doma za podporu."

3. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) – MS 1. místo ... 131 bodů

„Z tohoto pódia mám opravdu radost. Upřímně, cítím se, jako bych skončil první. Celý víkend jsme tady měli potíže. Ráno jsme měli docela dobré tempo, ne ale natolik dobré, abych si mohl dojet pro vítězství. A to je, proč se cítím, jako bych si dojel pro zlato. Bojoval jsem až do samotného konce. Dal jsem do toho opravdu všechno. Myslím, že je pódium důležité i pro celý tým, protože jsme tady opravdu celý víkend bojovali s nastavením. Tahle Velká cena pro nás byla těžká. Těším se do Assenu, protože je to jedna z mých nejoblíbenějších tratí. Motorka nám tam jede fantasticky, už aby byl pátek. Hodně si to tam užijeme.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
fomax přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist