Ohlasy MotoGP: Jorge Martin vyrovnal v Kataru Marca Márqueze, z první řady odstartují také Zarco a Viňales

Jorge Martin v Kataru vyrovnal Marca Márqueze a dojel si ve svém druhém závodním víkendu pro pole position. Jak nováček v MotoGP uvedl, očekával umístění v nejlepší pětce, pole position však nikoliv. Druhé místo obsadil jeho týmový kolega Johann Zarco, jenž měl na zajetí rychlého času pouhé kolo. Do první řady se pak k jezdcům Pramac Racing postaví Maverick Viňales.

MotoGP - Kvalifikace / TISSOT Grand Prix of Doha

1. Jorge Martin (Pramac Racing) - 1'53.106 … pole position

„Nemůžu tomu uvěřit. Je těžké popsat, jak se teď cítím. Během prvního výjezdu jsem jel za Mirem a nabyl jsem trochu sebevědomí. Rychle jsem ho dojížděl a vědět jsem, že mám rychlejší motorku. Pak jsem se chytl Pecca, ale ten zrovna nebyl ve svém rychlém kole, tak jsem si řekl, že je čas ukázat, kdo jsem. Nečekal jsem, že skončím na pole position, myslel jsem, že se umístím v nejlepší čtyřce, pětce. Je to neuvěřitelné. Rád bych poděkoval své rodině i týmu. Zítra si nepojedeme pro vítězství, ale skončit v první šestce by bylo skvělé."

2. Johann Zarco (Pramac Racing) - 1'53.263 … + 0,157

„Čtvrtý volný trénink pro nás dopadl dobře a dodal mi sebevědomí. Odjel jsem tři kola, abych s novou pneumatikou získal ten správný pocit. Byl jsem celkem rychlý a když jsem se na trať vrátil zpět z boxů, měl jsem jen jedno kolo na zajetí dobrého času. Věřil jsem si a opravdu to vyšlo. Trochu mě překvapil Jorge, ale mám z něj radost. Je to skvělé pro tým."

3. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) - 1'53.267 … + 0,161

„První výjezd byl velmi obtížný. Hodně mi to klouzalo a dvakrát nebo třikrát jsem téměř spadl. Byl jsem z toho trochu zklamaný, nechápal jsem, proč se to děje. Jakmile jsem se ale po návštěvě v boxech vrátit zpět na trať, měl jsem znovu úžasný grip. Využil jsem toho a povedlo se nám skončit v první řadě, což je velmi důležité. Zítra na to budeme tlačit. Doufám, že perfektně odstartujeme a pak si musíme najít dobrý rytmus. Dnes večer se ještě podíváme na to, co by se dalo zlepšit.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist