Ohlasy jezdců MotoGP na závod v Istanbulu (3)

Dokončení jezdeckých ohlasů na poslední závod třídy MotoGP, který se konal v neděli v Turecku.

Daniel Pedrosa (14. místo)
Až do posledního kola byl podle mne závod dobrý. Měl jsem dobrý start a v prvních kolech jsem předjel mnoho jezdců. Dostal jsem se do velmi dobrého rytmu, byl jsem schopný dohonit vedoucí jezdce, což bylo i mým hlavním cílem před závodem. Ke konci to bylo obtížné, protože jsem trochu ztratil a vznikla mezi námi malá mezera, nejel jsem tedy úplně v kontaktu s vedoucí dvojicí. Pak jsem havaroval při vjezdu do první zatáčky okruhu. Možná mi trochu podklouzlo zadní kolo, ale havaroval jsem kvůli ztrátě kontroly nad předním kolem. Naštěstí jsem mohl opět vyjet a dojet alespoň na čtrnáctém místě. Získal jsem tedy alespoň dva body. Omlouvám se mému týmu, protože ten celý víkend tvrdě pracoval. Musím se plně soustředit na svou práci, protože dvě chyby a dvě havárie jsou na mě opravdu hodně.
Carlos Checa (15. místo)
Závod jsem začal s absolutně novým nastavením, tedy od nuly. Zkoušel jsem i nové pneumatiky, a proto jsem nevěděl co mám očekávat. Měl jsem dobrý start a během několika úvodních kol se mi i jelo dobře. Ve třetím kole jsem však ztratil kontrolu nad předním kolem a vyjel z ideální stopy. Znovu jsem se pokusil vše napravit, ale udělal jsem další chybu. Rozhodl jsem se tedy raději neriskovat a zachovat si dobrou pneumatiku. Byl jsem tedy schopný ke konci závodu zajet své nejrychlejší kolo. Ke konci závodu mne také již bolelo mé zraněné rameno. Motocykl nebyl nejlépe nastavený, ale musel jsem udělat rozhodnutí, které však bylo chybným krokem. Nejsem spokojený, ale opět musím zdůraznit, že je to pro mne rok učení s pneumatiky Dunlop. Nejdůležitější je, že je dokážu zásobit informacemi, které jim pomohou ve vývoji. Jak se bude zlepšovat Dunlop, budu se zlepšovat i já, a to je důležité. Doufám, že do Číny bude mé rameno již v pořádku.
Alex Hofmann (16. místo)
Na začátku závodu se mi jelo dobře, mohl jsem jet s Carlosem, Ellisonem a Checou. Měl jsem důvěru v motocykl při nájezdech do zatáček. Jel jsem jako nejlepší jezdec na pneumatikách Dunlop, byl jsem na dvanáctém místě. Bohužel v devatenáctém kole mne předjel Checa, z jehož motocyklu vycházel nějaký kouř a olej. Obával jsem se exploze jeho motoru nebo havárie na nějakém oleji z jeho stroje. Trochu jsem tedy zpomalil. Smůla byla, že později se u jeho stroje všechny problémy ztratily a já byl již daleko od něj. Je to škoda, protože jsem mohl získat jeden bod a být nejlepším Dunlop jezdcem v Turecku.
John Hopkins (17. místo)
Není co říci. Jsem každopádně zklamaný. Udělal jsem vše co jsem mohl. Po startu pracoval motocykl i pneumatiky Bridgestone opravdu dobře. Mohl jsem spokojeně následovat Seteho. Od šestého, nebo sedmého kola začaly pneumatiky hodně klouzat v nájezdech do zatáček. Začal jsem ztrácet pozice. Dostal jsem se do bodu, kdy bylo již nebezpečné pokračovat. Zajel jsem tedy do boxů pro novou pneumatiku. Vyrazil jsem opět do závodu a pokusil se získat nějaké body. Vím že motocykl, pneumatiky i já jsme schopný jezdit v popředí, jen se musíme dostat na okruh, kde se to vše sejde.
James Ellison (18. místo)
Vypadá to, jako kdybych se vždy jen vymlouval, ale opravdu jsem neměl žádné nastavení pro tento závod. Všichni jsme pilně pracovali na hledání optimálního nastavení. Není to pouze u mne, všechny čtyři Yamahy bojovaly s nastavením. Po úspěchu v Kataru jsem si myslel, že zde bude ještě lepší víkend a další slušný výsledek. V pátek jsem věděl, kterým směrem jít, ale dnešní teplo nám asi moc nepomohlo. Bohužel dnešní kombinace nastavení nepracovala. Jsem hodně zklamaný.
Jose Luis Cardoso (nedokončil závod)
Bohužel jsem měl v pátém kole problém s elektronikou a zajel jsem do boxů. Problém jsme vyřešili a já opět vyjel. Má ztráta byla však obrovská, a tak jsem alespoň testoval pneumatiku. Zlepšil jsem svůj páteční čas téměř o sekundu, ale stejně to nebyl šťastný den. Jsem zklamaný. Tyto věci se však při závodech stávají. Vše se pokusím dohnat za dva týdny v Číně.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist