Ohlasy jezdců MotoGP na Qatar (1)

První část tradičního ohlédnutí za závodem MotoGP v podání jezdeckých ohlasů.

Casey Stoner (Ducati) (1. místo)
Nemůžu chtít víc. Je to můj první závod na Ducati a pneumatikách Bridgestone, je to perfektní začátek. Nemohl jsem být během víkendu šťastnější, tým pracoval skvěle, motocykl a pneumatiky byly dokonalé. Měl jsem trochu výhodu v rychlosti, ale i když jsem měl několik problémů v technických částech okruhu, dokázal jsem zajet několik perfektních časů. Valentino a já jsme měli dobrý souboj, bylo hezké jezdit opět vpředu. Když mě předjel, chtěl jsem vidět jak má rychlou motorku. V posledním kole jsem nevěděl, že mám od něj trochu odstup, dokonce jsem zajel své nejrychlejší kolo, což dokládá, jak skvěle pracovaly pneumatiky Bridgestone. Jsem opravdu šťastný, doufám, že budu stále silnější, a že se v sezóně dostaví další úspěchy. Vedu šampionát, ale je to jen první závod tohoto dlouhého roku.
Valentino Rossi (Yamaha) (2. místo)
Byl to ohromný závod a velká bitva. Pochopitelně bych dal přednost zahájení sezóny vítězstvím. Po dnešním ranním tréninku jsem byl trochu vystrašený, protože jsem měl problém s pneumatikou, ale věděli jsme co dělat a také jsem si do závodu nakonec vybral dobrou pneumatiku Michelin. Měl jsem dobrý start a také moje M1 pracovala dobře. Mohl jsem jet na jejím limitu. Chtěl jsem na Caseyho tlačit a pokusit se s ním více bojovat, ale on byl ve skutečnosti dnes perfektní. Pokud jsem dobře viděl, tak neudělal jedinou chybu. Jezdil dobře a zasloužil si vyhrát, blahopřeji mu. Viděl jsem jak je na rovince rychlý, proto jsem věděl, že pokud ho předjedu, budu si muset vytvořit malý náskok, on byl ovšem příliš silný. V posledních kolech jsem jezdil rychleji a rychleji, věřil jsem, že mám ještě příležitost, jenže on zrychloval také a mě navíc začala klouzat pneumatika, nedokázal jsem se ho proto udržet až do konce. Samozřejmě, že to není perfektní, ale můj tým pracoval velmi dobře. Je lepší mít 20 bodů, než jako vloni dva. Nyní potřebujeme najít trochu více koní, ale Yamaha pracuje velmi usilovně a já věřím, že se budeme zlepšovat.
Daniel Pedrosa (Honda) (3. místo)
S dnešním výsledkem jsem spokojený, začít sezónu třetím místem je dobré. Měl jsem tento víkend několik menších problému, zakončit ho proto pódiem se mi opravdu hodí. Měl jsem dobrý start, byl jsem spokojený, protože tréninky neprobíhali nejlépe, alespoň ne tak dobře jako závod. V závodě jsem se pokusil jet na maximum, pak jsem ovšem udělal chybu v poslední zatáčce a ztratil tím kontakt s čelní skupinou. Přišel jsem o výhodu větrného štítu. Dalším okruhem je Jerez, to bude pro mě velmi důležitý závod. Doufám, že budu schopen využít dnešního dobrého výsledku a podat tam dobrý výkon.
John Hopkins (Suzuki) (4. místo)
Docela hodně mě bolela ruka, proto jsem s výsledkem závodu opravdu spokojený. Nikdy jsem stoprocentně nevěděl jestli budu schopný dnes závodit. Měl jsem dobrý start, ale během prvních kol jsem prohrál několik pozic. Brzy jsem se ovšem dostal zpět a tak jsem se pokusil zůstat vpředu. Bylo důležité neztrácet žádné pozice, ale bohužel Rossi a Stoner jeli neuvěřitelně rychle. Je těžké s nimi držet krok. Zůstal jsem s Pedrosou a tlačil ho až do cíle. Pokusil jsem se ho v posledním kole předjet, ale on byl hodně rychlý. Děkuji týmovému fyzioterapeutovi Dean Millerovi a mému trenéru Johny Louchovi, kteří mi pomohli v tom, že jsem mohl dnes závodit. Bylo krásné mít zde svou matku a mou dívku Ashleigu. Obě mi pomohli dobře zvládat zranění. Nyní jsem připravený jet do Jerezu, doufám, že tam budu moci zaútočit na pódium.
Marco Melandri (Honda) (5. místo)
Věděl jsem, že mám pro závod dobrou rychlost a opravdu jsem věřil v lepší výsledek, než je tento. Měl jsem dobrý start, což mi dovolilo v prvním kole postoupit dopředu. Pokusil jsem se zavěsit za čtvrtého jezdce, ale ztratil jsem na cílové rovince a musel jsem proto později brzdit. To vyvinulo hodně tlaku na přední pneumatiku a já musel zpomalit. Ve druhé polovině závodu, když jsem měl již pouze polovinu paliva, byl motocykl stabilnější a já byl opět schopný zrychlovat. Závod byl těžký a jeho rychlost byla opravdu velká. Je před námi ještě mnoho práce, kterou je potřeba udělat na vývoji tohoto nového motocyklu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist