Ohlasy GP Francie: Enea Bastianini si dojel pro třetí vítězství v sezóně

Vítězem Velké ceny Francie se stal Enea Bastianini. Poté, co Francesco Bagnaia upadl z prvního místa, se ujal vedení a cílem projel téměř o tři sekundy dříve než Jack Miller, který se díky dvaceti bodům posunul na páté místo v celkovém hodnocení šampionátu. Pro své další pódium si pak přijel Aleix Espargaro, který tak snížil náskok Fabia Quartarara jako lídra mistrovství světa na pouhé čtyři body.

MotoGP - Závod / Shark Grand Prix de France

1. Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP) - MS 3. místo ... 94 bodů (- 8)

"Jsem z výsledku překvapený, ukazuje, jakou skvělou práci udělal celý tým. Nebyl to pro nás vůbec jednoduchý víkend, mechanici měli spoustu práce. Dal jsem do toho ale všechno a tohle vítězství patří nám všem. Ve správný okamžik jsem zaútočil, a díky tomu jsme si dojeli pro první místo. Jsme ukázkou toho, že i satelitnímu týmu se může v šampionátu dařit, do Mugella ale pojedeme s pokorou."

2. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) - MS 5. místo ... 62 bodů (- 40)

"S měkkou pneumatikou jsem věděl, že musím zůstat v klidu. Snažil jsem se na to tolik netlačit. Po deseti kolech jsem začal mít trochu potíže, ale asi v polovině závodu jsem přišel na to, jak jet, abych neměl s pneumatikou takový problém. Podařilo se mi dojet Pecca a Eneu, ale měli lepší tempo než já. Bylo by hezké mít dnes tři Ducati na stupních vítězů, ale Pecco bohužel havaroval. Se druhým místem jsem spokojený, posunuli jsme se díky němu v šampionátu o několik míst dopředu. Teď bude důležité takhle pokračovat dále a pokusit se snížit rozdíl v celkovém hodnocení mistrovství světa."

3. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) - MS 2. místo ... 98 bodů (- 4)

"Tohle je neuvěřitelné. Dokonce i tady, na obtížné trati a s méně než perfektním pocitem, se mi podařilo skončit na stupních vítězů. Dokonce jsem snížil bodový rozdíl mezi mnou a Fabiem. Moje tempo dnes bylo dobré ale jakmile jsem se dostal k blízkosti jezdce přede mnou, nebylo jednoduché udržet předek motorky v klidu, takže jsem se snažil držet tempo a nedělat chyby. Když mě Quartararo začal dojíždět, změnil jsem svůj styl jízdy, abych mu zkomplikoval předjetí. Je to skvělý výsledek. Bojujeme o vítězství v mistrovství světa. Je pro mě poctou bojovat se všemi těmito jezdci na tak vysoké úrovni."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist