Oficiálně potvrzeno, Lorenzo podepsal dva roky s HRC

V úterý dopoledne Honda Racing Corporation (HRC) oficiálně oznámila, že dlouholetá spolupráce s Danim Pedrosou, jezdcem jejich tovární stáje Repsol Honda, letos skončí. Odpoledne už byla na světě “zaručená“ informace, že s Marcem Márquezem pojede v příštích dvou letech Jorge Lorenzo. Ve středu dopoledne HRC vydala krátké prohlášení v němž potvrzuje podpis dvouleté smlouvy s Jorge Lorenzem.

O tom, že je dvouletá smlouva na světě informovala Sky Sport Italia. K podpisu mělo dojít jen nedávno, ale každopádně před závodem v Mugellu, který Jorge Lorenzo vyhrál a připsal si na konto první triumf s Ducati.

Už před závodním víkendem v Mugellu Lorenzo uvedl, že v MotoGP bude další dva roky, ale neřekl kde. Naznačil ale, že to nebude s Ducati, kde jak později uvedl mu nevěřili, že dokáže s Desmosedici vyhrávat. Nakonec, když dostal co potřeboval, a o co dlouho žádal, výsledek se dostavil, ale to už bylo příliš pozdě. O rozchodu s Ducati již bylo rozhodnuto.

Co se týče finanční stránky, má Jorge Lorenzo dostat čtyři miliony euro ročně. Jezdec Repsol Hondy Marc Márquez dostane do garáže jezdce, který je stejně hladový po vítězství jako on, takže to může být ještě hodně zajímavé. Lorenza by měl u tovární Ducati nahradit Danilo Petrucci, současný jezdec satelitní stáje výrobce z Boloně, Alma Pramac Racing.

AKTUALIZACE – ve středu 6.června společnost Honda Racing Corporation (HRC) oficiálně potvrdila podpis dvouleté smlouvy s Jorge Lorenzem, který tak bude minimálně do konce sezony 2020 jezdcem továrního týmu Repsol Hondy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 22 Kč od 11 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Gurun přispěl 2 Kč
Foxx5 přispěl 2 Kč
jannyk přispěla 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
jirik83 přispěl 2 Kč
technasia přispěl 2 Kč
Mad_Max přispěl 2 Kč
Matesvfr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist