Od závodu jsem očekával víc, prozradil osmý v cíli Quartararo

Francouz Fabio Quartararo ještě donedávna vedl průběžné hodnocení světového šampionátu, ale to už teď není pravda, protože na první pozici mu chybí 14 bodů. Zvrátit nepříznivou situaci měl možnost teď v Aragonii, ale ani druhý závod nebyl bojem o přední pozice, ale o to, aby zajel alespoň do první desítky. Před závodem ve Valencii je jezdec satelitu Yamahy průběžně druhý.

V trénincích zajel Fabio Quartararo třetí nejrychlejší čas, když v sobotu dopoledne nestačil pouze na Franca Morbidelliho, svého týmového kolegu, a Japonce Takaaki Nakagamiho, který byl nejrychlejším jezdcem v pátek. V samotné kvalifikaci si nejlépe vedl Nakagami, Fabio Quartararo zajel šestý čas, takže start z druhé řady.

V samotném závodu to ale pro Quartarara nedopadlo nejlépe, protože o vítězství nebojoval podobně jako jeho týmový kolega Morbidelli, ale naopak postupně ztrácel pozice a cílem projel osmý. Na vedení v soutěži teď ztrácí 14 bodů, o které bude muset bojovat ve Valencii, kde jsou podobně jak v Aragonii dva závody v řadě.

„Skutečně jsem od závodu čekal víc, protože se nám ráno povedlo najít něco, co mi motorku zlepšilo, ale nepomohlo to v závodu tolik, kolik jsme očekávali,“ prozradil Fabio Quartararo. „Není to skvělý pocit, ale získali jsme alespoň nějaké body a ve finále jsem měl celkem dobrý závod, protože jsem byl schopen bojovat a udržet si pozici.“

„Zkusíme něco vymyslet ve Valencii, což je dráha, kterou mám rád a loni jsem se tam cítil výborně. Také nám tam tolik neodcházely pneumatiky jak tomu bylo tady. Do konce roku zbývají tři závody a víme jak můžeme být rychlí, takže dnes nemusíme být s tímto závodem spokojení, ale vím, že máme před sebou ještě pár dobrých šancí a už se na ně moc těším.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist