Nejlepším netovárním jezdcem je Crutchlow

Potom, co v japonské Motegi projel Cal Crutchlow cílem sedmý, má před posledním závodem sezony ve Valencii jistotu, že letošní ročník motocyklového šampionátu dokončí celkově pátý, což zároveň znamená, že se stane nejlepším jezdcem netovárního týmu.

Jezdci královské kubatury neměli v Japonsku příliš času hledat ideální nastavení na suchou dráhu a proto se před startem závodu MotoGP experimentovalo nejen s nastavením, ale také s výběrem pneumatik. Cal Crutchlow zvolil tvrdší směs stejně s Valentinem Rossim, jeho týmový kolega Bradley Smith jel měkčí směs společně s Jorge Lorenzem.

Smith měl dobrý start a během jediného kola poskočil z třinácté pozice na osmou. Crutchlow ze začátku nedokázal nasadit takové tempo a navíc měl problémy s přehříváním přední brzdy, což si vyžádalo dvě chyby a Brit musel rychle chladit, aby v místech intenzivního brzdění nevyjel mimo dráhu. Nakonec si s týmovým kolegou poradil a cílem projel sedmý.
„Byl to náročný závod, protože od prvního kola byl problém s přehříváním přední brzdy a také výběr tvrdší zadní pneumatiky nebyla ta nejlepší volba,“ prozradil po závodě Cal Crutchlow. „Zvolil jsem tvrdší směs a ta byla dobrá pro druhou polovinu závodu. To už jsem Bradleyho dokázal předjet, ale když se skrz mě dostal Valentino, byl o něco rychlejší než já.“

„Scházelo nám pár věcí k tomu, abychom byli víc konkurenceschopní, ale i s měkkou pneumatikou, na jaké jel Lorenzo, bych nebyl stejně rychlý. Zajel fantastický závod.“
pokračoval Cal Crutchlow. „Pozitivem je, že jsme si dnešním výsledkem zajistili pátou pozici v šampionátu.“
„Před prvním závodem bylo mým cíle sezonu dokončit na pozici nejlepšího netovárního jezdce. Teď si můžu jet domů odpočinout po náročné sérii a pokusit se ve Valencii výrazným výkonem ukončit letošní sezonu,“ řekl závěrem jezdec týmu Monster Yamaha Tech 3, který ve Valencii uzavře jednu kapitolu své kariéry jezdce MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist