Nejlepší výsledek PBM zajel Australan Parkes

Dosud nejlepší výsledek zaznamenal na podvozku vlastní výroby tým Paul Bird Motorsport (PBM), jenž díky svému jezdci Broc Parkesovi získal v Assenu body za jedenácté místo v cíli. Na jedné straně garáže velká radost, na druhé velké zklamání po chybě týmu, která zničila závod Michaelu Lavertymu.

Přitom to před startem závodu královské kubatury v Assenu nevypadalo, že by zrovna Broc Parkes mohl v cíli slavit zisk pěti bodů. V zahřívacím kole těsně před startem spadl na mokré dráze, takže místo na startovní rošt zamířil do boxů, kde si rychle vzal motorku na suchém nastavení a do závodu odstartoval z boxové uličky.

Ostatní jezdci museli po šesti kolech do boxů pro motocykly na hladkých pneumatikách, ale Broc Parkes pokračoval dál a v jednu chvíli byl dokonce šestý. Nakonec projel cílem jedenáctý a po osmi kolech sezony je s šesti body v průběžném hodnocení dvacátý před Italem Petruccim s třemi a Španělem Barberou s dvěma body.
„To byl ale šílený závod,“ komentoval sobotní TT v Aassenu Broc Parkes. „V zahřívacím kole jsem spadl ve vlásence, zajel do boxů pro druhou motorku na hladkých pneumatikách a musel startovat z boxové uličky. Ze začátku ještě dost pršelo a už jsem chtěl zastavit, protože jsem byl opravdu hodně pomalý, ale pak začala dráha rychle osychat a tak jsem jel na hladkých pneumatikách jak šílený, protože jsem viděl, že všechny ostatní rychlé doháním.“

Naopak smutný byl po závodu týmový kolega Australana Parkese, irský závodník Michael Laverty. Ten do závodu odstartoval s motorku na nastavení a pneumatikách do mokra, ale když první stroj přijel do boxů vyměnit za motorku na hladkých pneumatikách, motorka nebyla připravená a Laverty musel zpátky na dráhu s tím s čím přijel.
„Chtěl bych Brocovi poblahopřát ke skvělé jízdě, protože jsem moc rád, že se alespoň jednomu z nás podařilo naplnit potenciál, který jsme tu tento víkend měli, ale zároveň jsem neuvěřitelně zklamaný, že tam nejsem společně s ním,“ uvedl Michael Laverty.

„Závod snad pro mě nemohl dopadnout hůř. Měl jsem pocit, že pro výměnu nastala ta správná chvíle a zajel do boxů. Bohužel moje motorka nebyla připravená. Vyjel jsem znovu na dráhu a tam se zařadil za Broca, ale do boxů jsem pak musel na výměnu znovu a tím bylo po závodu. Přitom jsme měli velmi dobré tempo a za těchto podmínek jsme mohli zaznamenat solidní porci bodů,“ dodal závěrem Michael Laverty, který projel cílem jednadvacátý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist