Nakasuga pojede v Motegi na divokou kartu

Japonský vícenásobný šampion a zároveň testovací jezdec Yamahy Katsuyuki Nakasuga nastoupí do říjnové Grand Prix Japonska na divokou kartu s týmem Yamaha Factory Racing. Vítěz z letošní Suzuky bude závodit s prototypem YZR-M1 ve speciálních barvách v rámci oslav šedesáté výročí společnosti Yamaha Motor.

Katsuyuki Nakasuga pojede domácí podnik už počtvrté na divokou kartu v třídě MotoGP, celkem už ale absolvoval šest závodů královské kubatury a to včetně jeho nejúspěšnější mise ve Valencii 2012, kde skončil druhý.

Závodní víkend v Motegi bude pro Katsuyuki Nakasuga jednak možností jak v ostrém provozu vyzkoušet změny ve vývoji prototypu M1 a samozřejmě to bude velká příležitost jak domácím fanouškům připomenout důležité výročí v historii jednoho z pilířů japonské ekonomiky.

Japonec je lídrem domácího šampionátu, kde v kategorii JSB1000 závodí s YZF-R1 v barvách Yamaha Factory Racing. Nakasuga byl také součástí tříčlenného týmu, který letos v červenci získal důležité vítězství v prestižním vytrvalostním podniku 8Hodin Suzuka. Společně s ním jel v továrním týmu Yamahy Bradley Smith a Pol Espargaró.

„Samozřejmě mám pro letošní japonskou Grand Prix Japonska vývojové povinnosti, ale zároveň tam nastoupím ve speciálním zbarvení, které připomíná šedesátileté výročí Yamahy, což mě motivuje ještě víc než obyčejně,“ prozradil úvodem Katsuyuki Nakasuga. „Udělám maximum, abych předvedl sílu Yamahy a jak rychlá je M1 společně s Rossim a Lorenzem.“

„Zahájit sezonu s plnou tovární podporou, novou R1 a cílem zisku čtvrtého titulu JSB1000 v řadě, to vše na mě vytvořilo větší tlak než kdy v minulosti. Ale jak v japonském šampionátu, tak v osmihodinovce v Suzuce jsme si vedli velmi dobře. Rád bych si tento trend udržel i pro japonskou Grand Prix a odvezl si dobré výsledek, které mi dají podporu ve zbytku sezony JSB1000.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist