Nakano chce letošní sezónu výborně zakončit

Japonský jezdec Shinya Nakano zahájil letošní sezónu pátým místem v Jerezu, nyní chce minimálně stejným místem sezónu ukončit.

Sedm měsíců po prvním závodě MotoGP letošní sezóny končí nejsledovanější seriál na španělském okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie. K tomuto poslednímu závodu vyráží i japonský jezdec Shinya Nakano, tovární pilot japonské Kawasaki, který je v aktuálním pořadí na desátém místě celkové klasifikace. Sedmý jezdec loňského závodu třídy MotoGP se chce spolehnout na pneumatiky Bridgestone, které zde v loňském roce velmi dobře fungovaly, jako svůj reálný cíl si Nakano vytyčil minimálně zopakování výsledku ze zahajovacího závodu této sezóny, kdy ve španělském Jerezu skončil na páté pozici.
"Rád bych sezónu skončil stejně nebo ještě lépe než závod v Jerezu," říká Shinya Nakano před posledním podnikem této sezóny. "Valencie je technický okruh, který se mi líbí, ale je na něm těžké předjíždět, proto bude důležitá kvalifikace. Pamatuji si, že Bridgestone zde v loňském roce zvítězil v kvalifikaci. Dobrá pozice na startu a dobrý start jsou na této dráze velmi důležité. Celkově jsem se sezónou spokojený. Můj cíl byl skončit v této sezóně lépe než na desátém místě, ale tato pozice je pro Kawasaki v této době realitou. Pro příští rok musíme udělat zcela určitě velký krok vpřed, jsem si ovšem tímto krokem jistý. To byl také jeden z důvodů, pro který jsem i v roce 2006 zůstal u projektu Ninja ZX-RR."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist